Kiváló kikapcsolódás

2023.06.21. 19:30

Virtuális állatpark látogatás Nyíregyházán

Az ország másik részében található Nyíregyházi Állatpark kivételes, s kiváló kikapcsolódást jelent a nyáron minden korosztálynak.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Európa egyik legjobbnak választott állatkertjében 35 hektáron, 500 faj 5000 egyede él, de megcsodálható az 500.000 literes cápás üvegalagút, de még egy bambuszhídon keresztül 3 méter magasan a zsiráfcsaládot is meg lehet látogatni. A főszezonban, vagyis most a nyáron, fókashow, s megannyi kaland vár. Ahol csak lehet, a rácsok helyett csupán szárazárok vagy vizesárok választja el a vendégeket az állatoktól. Ha ide betérünk, valóban úgy érezzük, hogy vadregényes tájakon kalandozunk. Az itt lakó, ritkaságszámba menő állatokat, mint a szumátrai tigrist, a komodói varánuszt vagy az indiai orrszarvút kontinensenkénti felosztásban tekinthetjük meg, így igazi Föld körüli kirándulást élhetünk át. 
Ebből a varázslatos világból ad némi ízelítőt Szakony Attila kollégánk, akinek képgalériáját lapozgatva kedvünk támad felkerekedni és meglátogatni az állatparkot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában