Helyi közélet

2023.06.23. 12:00

Útfelújítás Iklódbördőcén

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként újul meg a főút a település belterületén, mely a 7537-es jelű Borsfa-Lenti összekötő út egy szakasza.

Korosa Titanilla

Új híd is épül a faluban. Képünkön Cseresnyés Péter, Mórocz József a közút munkatársaival

Fotó: Korosa Titanilla

Az út egy részét tavaly felújították a Magyar falu program egy pályázatából, most a következő szakasz munkálatai zajlanak, ezzel együtt 1,35 kilométer hosszban történik meg a helyreállítás.

A felújítás során megvalósul a meglévő burkolat profilmarása, helyenként a teljes pályaszerkezet cseréje, ezt követően kiegyenlítő, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Kicserélik a KRESZ- táblákat és az új, tartós burkolati jelek festése is megtörténik. A munkálatok során a vízelvezetési rendszert is megújítják, illetve egy új hidat építenek az imaház környékén.

Pénteken a helyszínen Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója elmondta, hogy a teljes útfelújítási program összértéke mintegy másfél milliárd forint, ebből az iklódbördőcei elem 570 millió forint. Ezzel a teljes átkelési szakasz megújul augusztus végéig és hosszú távon biztosítja a balesetmentes közlekedést. 

Megtekintette a beruházást Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki arról beszélt, hogy az utóbbi években a kormányzati vidékfejlesztési politikájának köszönhetően egy jó koncepció mentén megkezdődtek az útfelújítások. Mint mondta: választókörzetében ennek jó példája a Borsfa-Lenti összekötő út rendbe tétele, de emellett más forgalmasabb, rosszabb állapotú utak szakaszonkénti helyreállítása is megtörténik, köztük a Csömödér és Tormafölde közti úté is. De megyeszerte is számos hasonló beruházás történt meg nem csak a Magyar falu programból, vidékfejlesztési vagy TOP forrásokból, hanem a közútkezelő költségvetésében szereplő összegek felhasználásával is. Így - hangsúlyozta Cseresnyés Péter - több tíz kilométer hosszban valósult meg útfelújítás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában