Előny az álláskeresésnél és a felvételinél is

2023.06.11. 10:30

Tovább bővítette kínálatát a MATE Zöld út nyelvvizsgaközpontja

Idén októbertől új fejlesztésű, államilag elismert általános nyelvvizsga is tehető angolból és franciából a MATE Zöld út nyelvvizsgaközpont vizsgahelyein az ország 15 városában, köztük Keszthelyen is.

Péter B. Árpád

A nyelvvizsgával igazolt tudás az álláskeresésnél még mindig versenyelőnyt jelent (Fotó: MATE)

Fotó: lev dolgachov

Az új nyelvvizsga fiatalos, friss, kommunikatív szemléletével és trendi témáival különösen vonzó lehet a fiatalok számára, akik felvételi pluszpontok reményében vagy a diploma megszerzése utáni versenyelőnyként is hasznát vehetik az itt szerzett bizonyítványnak és a mögötte álló nyelvtudásnak, fogalmazott az agráregyetem kommünikéje.

Az újonnan akkreditált általános nyelvvizsga témakörei között a környezettudatos életmód, az ökoturizmus, a globális klímaváltozás, a startup világa, a közösségi média, az okoseszközök és applikációk használata, valamint a munka és a szabadidő egyensúlyának kérdése egyaránt szerepel.

A MATE arról tájékoztatott: bár a nyelvvizsga jelenleg nem kötelező sem a felvételihez, sem a diploma megszerzéséhez, az ilyen modern szemléletű, valódi élethelyzetekben használható nyelvtudás az egyre nemzetközibbé váló világban elengedhetetlen, és bármilyen végzettséggel, képzettséggel ütőképes kombinációt alkot. A nyelvvizsgával igazolt tudás ráadásul az álláskeresésnél még mindig versenyelőny a pályázók számára és értékes pluszpontokat jelent az egyetemi felvételi eljárásban is.

A MATE Zöld út központjának új fejlesztésű általános nyelvvizsgája októbertől kezdve 15 városban érhető el alap-, közép- és felsőfokon, angol és francia nyelvből. Emellett továbbra is lehetőség lesz szaknyelvi vizsgát tenni angol, német és francia nyelvből a gazdálkodás-menedzsment, az agrár- és környezettudományi, valamint a műszaki területeken.

Mindez természetesen a MATE hallgatói számára „házon belül” elérhető, hiszen az egyetem budai, gödöllői, kaposvári és keszthelyi campusán is lehet vizsgázni e program keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában