Folytatódik a közösségi kertépítés Nagykanizsán

2023.06.27. 17:00

Szüretelhetnek és ültethetnek is az érdeklődő gyerekek a termelői piac új programján

A Loco-Motiv Közösségi Alapítvánnyal és a Szeretünk Zala Egyesülettel karöltve közösségi kert létrehozását tűzték ki célul a nagykanizsai Piac a Kertben termelői vásár szervezői.

Szalai Balázs

A kezdeményezéssel azt szeretnék elérni, hogy a városi gyerekek is megismerhessék a kertészkedés szépségét, a gazdálkodás örömeit és végül a saját munkájuk gyümölcsét szüretelhessék. A piac közösségi udvarának bővítésében már második alkalommal vehetnek részt az érdeklődők, akiket a Szőlőskertbe, a Szőlősgazda út 1. szám alá várnak pénteken.

A kertben már lehet szüretelni a rukkolát és lassan a paprika is beérik. Az eseményen érdekes beszélgetéseket is kínálnak a kicsiknek. Lesz szó csigákról és növényekről, valamint ültetésről és természetes alapanyagú permetszerekről.

A nagykanizsai közösségi kertépítéshez azok is nyugodtan csatlakozhatnak, akik nem vettek részt az első alkalmon. A június 30-án, délután 3 órakor kezdődő program ingyenes, viszont előtte regisztrálni kell, amit a Piac a Kertben termelői vásár hivatalos Facebook-oldalán lehet megtenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában