Három aranyminősítés

2023.06.22. 16:00

Piarista diákok egy jobb világért

Budapesten rendezték meg a Piarista Rend Trastevere projektjére készített pályaművek eredményhirdetését. A vetélkedő csapatok között 4 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzminősítést osztottak ki. A négy aranyminősítésből hármat nagykanizsai piarista csapatok hozták el. Dicséret illeti Csicsek Gabriella tanárnőt, Kummerné Simon Gyöngyi pedagógust és Kamenár Ágnes mentort a fiatalok felkészítéséért.

Benedek Bálint

A kiválóan szereplő piaristás diákok csoportja az eredményhirdetés után

Forrás: ZH

A program céljai: önkéntes társadalmi szolgálat céljával megvalósított diákprojektek révén történő közös tanulás, önkéntes tevékenység emberek közvetlen támogatásáért, az együttműködésért, a társadalom átalakításáért, európai szinten láthatóvá tett konkrét diákprojektek és kapcsolódás egymáshoz. S, hogy mivel lehetett pályázni? A gyerekektől egy önkéntes társadalmi szolgálat céljával megvalósított diákprojektet vártak, mely négy szakaszból állt: egy probléma felfedezéséből, a megoldás megtervezéséből, a megvalósításból és a videó útján történő megosztásból. Maximum 5 perces videófilmet kellett készíteni, mely a diákprojektről született. A bemutatott program lehet teljesen új, de akár egy már létező tevékenység is.

A kanizsai Piarista-iskola két tanulója, a 9/a osztályos Betlehem-Simon Rebeka és a 7/a osztályos Kiss Nóra beszámolóiból kiderült, milyen elismerésekkel gazdagodhattak.

– A Trastevere programban az önkéntes szolgálat céljával diákprojektek valósulnak meg: a teremtett világ védelme érdekében, embertársaink közvetlen támogatásáért, az együttműködésért, a közös tanulásért, a társadalom átalakításáért – írta Rebeka. – Az eseményt Lázár László, a Trastevere projekt magyarországi vezetője és Zsódi Viktor tartományfőnök atya beszéde nyitotta meg. Az összes kanizsai csapat eredményesen szerepelt. A 9/a osztály csapata a Piárverés nevű projekttel 2. helyezést és arany minősítést ért el. Ezután megadott szempontok alapján értékeltük a projektünket a csapatunkkal, majd a megbeszélteket más iskolákbeli diákokkal is megosztottuk kiscsoportokban.

Kiss Nóra hozzátette: ,,Más Szívvel-színesen” című projektben Pőcze Nórával, Szerdahelyi Krisztinával és Tolnai Flórával indultak. A lényege a nagykanizsai Szivárvány EGYMI sérült tanulóinak megsegítése volt. Nagyon örültünk, hogy idén is részt vehettünk ezen a projekten és szeretnénk mindenkit bátorítani, hogy a jövőben csatlakozzon a Trastevere projekthez. Hiszen ennek a projektnek is ez a mottója, hogy ,,Piarista diákok egy jobb világért”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában