Köszöntések és kitüntetések

2023.06.12. 17:30

Pedagógusnapot tartottak Zalaegerszegen

A Hevesi Sándor Színházban hétfőn délelőtt tartotta hagyományos pedagógusnapi rendezvényét a Zalaegerszegi Tankerületi Központ.

Mozsár Eszter

A díjazottak csoportképe.

Fotó: Pezzetta Umberto

Két év kihagyás után újra méltó módon ünnepelték azokat az oktatókat, akik az elmúlt időszakban magas rangú elismerésekben részesültek, valamint ebből az alkalomból ünnepélyesen elbúcsúztak a nyugdíjba vonuló igazgatóktól, intézményvezetőktől. A műsorban közreműködtek a Lenti Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola, a Zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola és a Zalaszentgróti Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai. A résztvevőket Balalicz Zoltán polgármester és Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte.

Miniszteri elismerő oklevélben részesült: Bognárné Gerencsér Mária, dr. Beckné Sallay Anikó, az Egervári László Általános Iskola nevelőtestülete, Földiné Kaszás Márta, Hanzsérosné Farsang Ildikó, Horváthné Kurucz Ibolya, Kiss Albert, Kustányné Szakmeiszter Katalin, Németh András Tiborné, Salamon Edit, Stankovicsné Soós Mária, Stomfainé Gergye Ágnes és Szabó Zsolt Ferencné.

Rácz Tanár Úr Életműdíjat kapott Tölgyesné Kovács Katalin, Munkácsy-díjat Farkas Ferenc, Pólya György-díjat Pálovicsné Tusnády Katalin, Közösségért Pedagógusdíjat Kuba Viktória, Apáczai Csere János-díjat Gellén Melinda, „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért”-díjat Rinfel Mónika, Diáksportért-díjat Karvalits Levente. Pro Geographia Oklevelet Stárics Roland vehetett át, a Magyar Diáksport Szövetség – A tanév legeredményesebb megyei testnevelője Bognár Szabolcs lett, míg Gerencsér Magdolna Katalin és József Attila a Nemzeti Tehetség Program – „Kiváló versenyfelkészítője” elismerésben részesült.

 A Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium tanára, Rinfel Mónika "Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért"-díjban részesült. Balaicz Zoltán és Kajári Attila adta át az elismerést. 
Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvényen Horváth Attila, Kiss Albert, Mátai Ferenc és Németh András Tiborné nyugdíjba vonuló igazgatókat is köszöntötték.

Balaicz Zoltán polgármester a város nevében köszönte meg a pedagógusok kiemelkedő szakmai munkáját, kitartását, türelmét. Mindazt a figyelmességet és szeretetet, amivel a gyerekek felé fordulnak, miközben saját gondjaikat, magánéletüket háttérbe szorítják. Kiért arra is, hogy egy felelősen gondolkodó vármegyeszékhelynek a tankerülettel közös feladata az intézmények rendbetétele, felújítása, amihez ha kell, városi forrást is biztosítanak. Az üres falak és modern épületek azonban nem érnek semmit a benne tanítók lelkiismeretes munkája nélkül, tette hozzá a polgármester.

„Az oktatás a leghatalmasabb fegyver, amit arra használhatsz, hogy megváltoztasd a világot”- Kajári Attila tankerületi igazgató Nelson Mandela szavaival köszöntötte a kitüntetetteket, akikről elmondta, példaképként szolgálnak kollégáik előtt. A jó pedagógus ismérve a gyermekszeretet, a hit és a bizalom, az elfogadás, az elkötelezettség, a segítőkészség, a szakmai és módszertani felkészültség és a felelősségtudat, tette hozzá az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában