A turnusok végén kiállítást rendeznek

2023.06.28. 15:30

Kézműves tábor a Göcseji Tudásközpontban

A héten kezdődött és augusztus közepéig tart az a Kreatív Műhely nevű kézműves tábor, amit 5-12 éves korú gyermekeknek szervezett közösen a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac és a Göcseji Kézműves Egyesület. Az utolsó, ötödik turnusban hátrányos helyzetű gyerekeknek biztosítanak napközbeni ellátást.

Mozsár Eszter

És elkészültek a festett gipsz tojások, amit büszkén mutatnak a gyerekek. Középen Takács Zoltánné táborvezető

Fotó: Pezzetta Umberto

A tavaly átadott intézmény már első évben elindította nyári táborait, s a nagy érdeklődésre való tekintettel egy újabb hetet kellett szervezniük a tervezett három mellé. Nincs ez másként most sem, ugyanis a kéthetente tartandó négy turnust kiegészítették egy ötödikkel is, akkor a rászoruló gyerekeknek adnak lehetőséget az egész napos elfoglaltságra.

Fotó: Pezzetta Umberto

– Az a célunk, hogy a házban helyet kapó és itt dolgozó kézművesek, illetve egyesületünk tagjai átadják tudásukat a kicsiknek-nagyoknak egyaránt. A szakkörök mellett a tábor az, ahol ezt meg tudjuk valósítani – mondta Nikitscher Bernadette szakmai vezető, miközben megmutatta a két nap alatt készült remekműveket. – Minden napunk nagyon vidáman telik, érkezés után és a szünetekben játszunk. Naponta négy kézműves foglalkozás van, igyekszünk sokféle alapanyagot, technikát megismertetni velük. Érdekesség még, hogy piaclátogatásra visszük őket, ahol a termelőkkel alkudoznak, beszélgetnek, ismerkednek. A hét végére mindenki hazaviheti a kis alkotását, a turnusok zárásakor pedig szeretnénk egy összegző tárlatot a munkáikból.

A tábor elején dekorálás volt az első feladat, akkor kis papírzászlókkal díszítették fel a termet, de készítettek faágakkal keretezett gyapjúképeket, kerámia díszlapokat, lesz még párnavarrás és mozaikkészítés. Ott jártunkkor gipszből öntött kavicsokat festettek, délután mézeskalácsot sütöttek. Az első két alkalommal Takács Zoltánné foltvarró a táborvezető, aki a foglalkozásokat tartja számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában