2017-ben indították a programot

2023.06.05. 10:00

Játék és gyógyítás, kinyitott a Játékkórház

Gyógyítottak és játszottak a gyerekek, szombaton délelőtt ismét megnyitotta kapuit a Játékkórház az Iván Dentál fogászat termeiben.

Arany Gábor

Sziva Balázs a helyes fogmosást gyakorolja dr. Yakym Anhelina segítségével

Fotó: Arany Gábor

A Játékkórház programját 2017-ben indította a Fiatal Családosok Klubja Zalaegerszeg és a Női Egészségért Alapítvány, idézte fel Balaicz Zoltánné. A cél az volt, hogy a gyermekek megismerhessék a gyógyítás folyamatát, amihez orvosi rendelést, vizsgálatot játszanak el, mialatt fogászati, szemészeti szűrővizsgálaton is átesnek. Ki is próbálhatják az eszközöket, plüssállatokat gyógyíthattak és eközben sikerül a félelmeiket is eloszlatni. Gyógyítás közben átérezhetik az egészség megőrzésének fontosságát is, megtudhatják, miként óvhatják szemüket, mik a helyes fogmosás, szájápolás szabályai. Mindezek mellett az egyetemi egészségügyi kar oktatói, hallgatói a helyes testtartással, gerincproblémákkal,  az egészséges életmóddal kapcsolatban adnak nekik tájékoztatást. 

Mint az alapítvány képviseletében Salamon Adrienn kiemelte, szeretnék elérni, hogy már a kisgyerekek is megismerjék a szűrővizsgálatok fontosságát, tapasztalják meg, nincs félnivaló az orvosi rendelőben. Ehhez a játék a legjobb módszer. Láthatóan működött, hiszen többen évek óta visszatérnek a Játékkórházba, árulta el Salamon Adrienn és hozzátette, a szombat délelőtti programra a szülők száz apróságot hoztak el. Levezetésként pedig az udvaron ügyességi játékok várták a gyerekeket és még nyuszikat is lehetett simogatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában