Beruházás

2023.06.02. 16:30

Hegyi útszakaszok kaptak szilárd burkolatot Nemespátrón

Három hegyi útszakasz kapott szilárd burkolatot a közelmúltban a Vidékfejlesztési Program keretében. Pénteken fel is avatták az összességében 700 méternyi új utat.

Pásztor András

Bene Csaba (balról), Győrffy Balázs és Cseresnyés Péter az új hegyi úton

Fotó: Gergely Szilárd

Győrffy Balázs polgármester elmondta: a fejlesztést a Rigóci-hegyen hajtották végre, ahol akadtak még olyan útszakaszok, melyek nem voltak leaszfaltozva.

– A szilárd burkolattal ellátott útszakaszokon korábban traktorral is csak nehezen lehetett közlekedni, ezért mindenképpen megoldást kellett találni a problémára – mondta a polgármester, aki hozzátette: a beruházáshoz 18,5 millió forint pályázati támogatást kaptak, amit 2,5 millió forint önerővel pótoltak ki.

Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, aki rámutatott: Nemespátró ebben a ciklusban közel 100 millió forint fejlesztési támogatást tudott lehívni, ami egyértelműen az önkormányzat sikere. A képviselő jelezte egyúttal, hogy utak és járdák rendbetételére további források nyílnak meg hamarosan.

Bene Csaba, a Zala vármegyei közgyűlés alelnöke pedig azt mondta az avatáson, hogy örül minden olyan beruházásnak, amely a vármegyei TOP-os forrásokon túl érkezik Zalába, hiszen a térség kistelepülésein lehet még mit fejleszteni, modernizálni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában