Kanizsai Foglalkoztatási Paktum

2023.06.15. 16:00

Elősegíteni a vállalkozóvá válást

A Kanizsai Foglalkoztatási Paktum 2. keretében rendezett csütörtök délelőtt szakmai fórumot az "Anosztru" Országos Egyesület a Honvéd Kaszinóban. A konferencia célja az volt, hogy az érdeklődőket jó tanácsokkal, ismeretekkel lássák el a vállalkozóvá válással kapcsolatban.

Pásztor András

Teleki László és Czirákiné Pakulár Judit a fórumot megelőzően egyeztet Fotó: Szakony Attila

Mint azt Teleki László, az "Anosztru" Országos Egyesület elnöke elmondta: a roma társadalom tagjainál számos olyan esettel találkoznak, amikor megfelelő iskolai végzettség híján nehézségekbe ütközik az elhelyezkedés. Ilyenkor sokan kényszervállalkozóvá válnak, ám az ismeretek természetszerűleg itt sem szélesek.

- Olyan előadókat hívtunk, akik vagy maguk is kisvállalkozók, vagy ismerik a vállalkozói lét minden előnyét és hátrányát - magyarázta Teleki László, aki hozzátette: a jó gyakorlatok bemutatásával ösztönözni tudják a roma kisvállalkozások létrejöttének elősegítését.

 A rendezvényen rész vett a projekt lebonyolításával megbízott Városfejlesztő Kft. ügyvezetője, Czirákiné Pakulár Judit is, aki elmondta: az önkormányzat által elnyert támogatást többféleképpen használják fel, egyrészt képzési és foglalkoztatási programokat szerveznek, másfelől bizonyos esetekben konkrét foglalkoztatási támogatást is biztosítanak. A projektben vállalt célok eléréséhez 185 fő bevonását tervezik a munkaerőpiaci szolgáltatásokba.

- Hatvan fő számára nyújtunk bértámogatást, ami a munkáltatóknak és a munkavállalóknak egyaránt előnyt jelent - hangsúlyozta Czirákiné Pakulár Judit, aki hozzátette: elsősorban a munkavállalás terén hátrányos helyzetű csoportokat - pályakezdőket, romákat, GYES-ről, GYED-ről visszatérő nőket - céloznak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában