Így indult a szünidő

2023.06.19. 20:00

Az aquaparkba látogattak a Suli Harmónia diákjai

Összetartozunk, ez volt a jelszó a belépéshez hétfőn az AquaCitybe, ahol a Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány iskoláinak diákjai köszöntötték a vakációt.

Arany Gábor

A nyári szünidő első hétfőjét az AquaCity-ben töltötték a Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítványhoz tartozó vasi és zalai iskolák diákjai Fotó: ZH

Mint Kósa Istvánné, a felsőrajki székhelyű alapítvány kuratóriumi elnöke érdeklődésünkre elmondta, Vas és Zala vármegyében öt iskola és egy óvoda fenntartásáról gondoskodnak. Káld, Egervölgy, Zalaszentmihály, Pölöske és Felsőrajk község nyolcosztályos intézményeiben 330 gyereket tanítanak. Pölöskén 38 diákjuk van, Felsőrajkon pedig 90, hogy a két szélső értékkel érzékeltessük a méreteket, tette hozzá magyarázólag. 

– A gyerekeknek rendszeresen szervezünk szabadtéri programokat, így jött az ötlet, hogy vendégül látjuk a Suli Harmónia minden iskolájának a diákjait, pedagógusait, no meg a szülőket az AquaCityben, idézte fel a nyolc évvel ezelőtti kezdetet az ötletgazda és a program finanszírozója, Vigh László országgyűlési képviselő.

– Ez az egyetlen alkalom az évben, amikor a suliharmóniás diákok megismerhetik egymást, és ez találkozási lehetőség a pedagógusok, a technikai személyzet számára is – fűzte hozzá Kósa Istvánné.

A forró nyári napon jólesett a hűsölés a vízben Fotó: Arany Gábor

Már az első alkalomra több százan érkeztek, és olyan jól sikerült a program, hogy a folytatás mellett döntöttek. A következő évtől jöhettek a diákok testvérei, barátai is, így aztán tavaly már hétszázan hódoltak az aquacitys örömöknek. 

A program kötetlen volt, ráadásul ebéd is várt a lubickolásban megfáradtakra. A menüről az alsórajki László Tímea és segítői gondoskodtak, ráadásul a pörkölt és tarhonya után még frissen sült lángossal is kínálták az aquaparkba meghívottakat. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában