Újabb lökést kapott a 74-es út kétsávosítása

2023.06.08. 19:00

A kormány jelentős forrásokat von be a kanizsai innovációs, ipari park kialakításába

Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes, a miniszterelnökség parlamenti államtitkára tett látogatást csütörtökön Zalába, ahol Zalaegerszegen és Nagykanizsán is tárgyalásokat folytatott a jövőbeli fejlesztésekről.

Pásztor András

Dr. Polay József kamarai elnök (balról), Latorcai Csaba, területfejlesztési miniszterhelyettes és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő Fotó: Gergely Szilárd

 A miniszterhelyettes Zalaegerszeget követően érkezett Nagykanizsára, ahol egyrészt Balogh László polgármesterrel, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselővel, illetve dr. Polay Józseffel, a kanizsai kamara elnökével is beszélt. Mindezek summázatát közös sajtótájékoztató keretében jelentették be.

Mint azt Latorcai Csaba elmondta: a kormány elkötelezett a 74-es út kétsávosítására Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti, hiszen a komplex fejlesztési elképzelések szerint a két várost és az agglomerációkat érdemes összekötni, hogy egységes gazdasági régióként folytatódjanak a fejlesztések.

- Nagykanizsa vonatkozásában az ipari területek további feltárása és fejlesztése élvez prioritást, illetve a kormány komoly forrásbevonásra készül a dél-zalai városba tervezett innovációs ipari park kialakítását illetően, mely fejlesztés a Pannon Egyetemmel közösen valósul meg - hangsúlyozta a területfejlesztési miniszterhelyettes, aki hozzátette: a megbeszéléseken arra bíztatta a város politikai és gazdasági vezetőit, hogy aknázzák ki azt a páratlan földrajzi adottságot, mely a délnyugati régió legnagyobb logisztikai központjává emelheti Nagykanizsát. Ehhez a kormány is segítséget fog nyújtani.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő jelezte: rövidesen felfrissítik azt a fejlesztési csomagot, mely Nagykanizsa jövőjéről szól, s ennek mentén folytatják a tárgyalásokat a szaktárcával.  A képviselő hozzátette: Nagykanizsa térségi szerepéből fakadóan a jövőbeli fejlesztések a környező kistelepülésekre nézve is pozitív hatással lesznek.

Dr. Polay József, a kanizsai kamara elnöke arról beszélt, hogy több ügyben is a minisztérium támogatását kérték, ilyen például a kanizsai ipari park betelepítése, illetve a különböző közlekedésfejlesztési beruházások támogatása. Az elnök emellett bejelentette: terveik között szerepel egy magyar-horvát-szlovén gazdasági együttműködési kialakítása, ami szintén elősegítheti a régió fejlődését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában