Helyi közélet

2023.06.03. 13:30

A kihívás napja Szentgyörgyvölgyön

A településen is csatlakoztak, első alkalommal, május 31-én a nemzetközi kihívás napjához, két helyszínen bevonva az érdeklődőket.

Korosa Titanilla

A torna résztvevői a kultúrházban

Fotó: Korosa Titanilla

A kihívás napja, a Challenge-day 1982-ben indult Kanadából. Magyarország 1991-ben csatlakozott a mozgalomhoz, melyet minden évben május utolsó szerdáján rendeznek. A felhívás célja, hogy aznap minél többen mozogjanak, illetve, hogy utána se maradjon el abban a közösségben a sportolás.

Németh Gabriella közművelődési szakember elmondta, hogy az idősek otthonában nagy lelkesedéssel fogadták az akciót, a szervezett tornához 11-en csatlakoztak, a résztvevők átlagéletkora 81 év volt. Az időseknek annyira tetszett a torna, hogy folytatása lesz heti egy alkalommal.

Kímélő torna az idősek otthona lakóinak

A kultúrházban szintén tornáztak a kihívás napján néhány lelkes résztvevővel, akik tagjai a nemrég indított tornaklubnak, ahova további jelentkezőket várnak. Az alakformáló torna minden szerdán délután 17.30-kor kezdődik.

A kihívás napjához jövőre is csatlakoznak majd a településen, remélhetően nagyobb létszámmal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában