Helyi közélet

2023.06.14. 18:00

A DK petíciója az infláció ellen

A DK szerint Orbán Viktor politikája miatt ekkora az infláció, és nem a szankciók, nem a háború következménye. Ezt Keresztes Csaba, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke mondta szerdai sajtótájékoztatóján.

Arany Gábor

Keresztes Csaba egy korábbi sajtótájékoztatón

Fotó: ZH-Archívum

A politikus annak kapcsán nyilatkozott, hogy a DK országos petíciót indított, aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy ily módon tiltakozzon az „orbáni infláció” ellen. Az elnök szavai alátámasztására adatokat sorolt. E szerint a visegrádi országok elmúlt 12 hónapra számított 15 százalékos inflációjához képest a magyar 25,6, amely egyben uniós csúcs. Ráadásul a legnagyobb mértékben az alapvető élelmiszerek drágultak. Az összes élelmiszert tekintve pedig 45 százalékos volt az árak növekedése. Az uniós átlag 20 százalék, de például Ausztriában 10 százalék körüli.

Keresztes Csaba szólt az átlagfizetésekről is, e téren mögöttünk már csak Bulgária áll az unióban. A nyugdíjasok is rosszul jártak, mert amíg 2011-ben az átlagkeresetek 64,7 százalékát érték el az átlagnyugdíjak, 2021-re ez lecsökkent 49,2 százalékra.

Keresztes Csaba szerint a számok cáfolják azt is, hogy a kormány családbarát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában