Erdészverseny

2023.05.04. 17:45

Zánkán lesz az országos megmérettetés

Csütörtökön Nován, az olgamajori hangulatos vadászkastélyban és környezetében rendezte meg a Zalaerdő Zrt. az erdészverseny helyi fordulóját.

Korosa Titanilla

A versenyben második helyen végzett Stefanich Péter, a Lenti Erdészet munkatársa a választékolás feladatnál

Fotó: Korosa Titanilla

A megnyitón Kreiner Roland termelési igazgató, vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy az Országos Erdészeti Egyesület szervezi az év erdésze versenyt évente, mely iránt nagy az érdeklődés. A Zalaerdő előzetesen minden évben válogatót tart munkatársainak, a helyi verseny nyertese képviseli az erdőgazdaságot az országos megmérettetésen. 

Azt is elmondta, hogy minden erdészet a legalkalmasabb kollégákat indítja, sok a fiatal közöttük, bennük még nagyobb a versenyzési hajlam, mint az idősebbekben, és a lexikális tudásuk is frissebb. A helyi versenynek is nagy presztízse van, egyrészt szakmai elismerést jelent, másrészt a Zalaerdő díjazza a helyezetteket egyéniben és csapatban. 

Az erdőgazdaság öt erdészetéből négy-négy erdész vett részt a versenyen, ők elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg. Az írásbeli kérdések mellett komplex felismerés is szerepelt a sorban, a gyakorlatban pedig választékolás, számbavétel, erdősítés, állományleírás, élőfakészlet meghatározása, térfogatbecslés és vadászati feladatok vártak a versenyzőkre. Ezek a napi munkájukat is tükrözik az erdészeknek. 

Idén a helyi válogatót Jánosi Kristóf nyerte egyéniben a Lenti Erdészettől, illetve csapatban is a lentiek bizonyultak a legeredményesebbnek. 

Az országos versenyt a Bakonyerdő Zrt. rendezi majd a vándorgyűlés keretében, melyet Zánkán tartanak. A Zalaerdő Zrt. erdészeinek felkészültségét mutatja, hogy jó eredményeket értek el az országos versenyen korábban, van olyan kolléga Gál Sándor személyében, aki két alkalommal is az év erdésze lett. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában