A helyiek védelmében a száguldást szeretnék megfékezni

2023.05.06. 08:00

Traffiboxot telepítettek Döbröcén is

Traffiboxot – vagyis sebességmérő „dobozkát” – telepített önerőből a döbröcei önkormányzat az Új utcában, ahol a hatalmas átmenő forgalom eddig átszáguldott a falun.

Péter B. Árpád

Gulyás András a döbröcei traffibox mellett. Azt szeretnék, ha az erre járók betartanák a szabályokat

Forrás: Döbröce Önkormányzat

Gulyás András, Döbröce polgármestere azt mondta, a település mindkét végén 60-as tábla van, „de ezt igazából senki sem tartotta be, emiatt szükséges volt arra, hogy lassítsuk a forgalmat, hiszen itt van a buszmegálló és a közelben játszótér is található. ”

Ezt a szakaszt használják egyébként a kőszállító kamionok is, a forgalom nagyságát jelzi, hogy gyakran beleremegnek a házfalak, vagy odabenn a szekrényben sorakozó üvegpoharak a rendre nagy sebességgel haladó járművek özönébe, tette hozzá a település első embere.

Gulyás András leszögezte: természetesen nem a büntetés az elsődleges, hanem a figyelemfelhívás és a megelőzés, mert eddig csak a szerencsén – és a helyiek figyelmén, óvatosságán – múlt, hogy nem történt itt komolyabb baleset.

– Az itt élőket, főként a gyerekeket szeretnénk védeni a traffibox-szal, hiszen a biztonság, az élet mindennél fontosabb – szögezte le Döbröce polgármestere. – Más 100-ról, vagy akár 120-ról lefékezni, vagy megállni 60-ról, ha éppen egy ifjú kifutna, vagy bármilyen veszélyes szituáció adódna. Mindezzel tehát a település közösségét szeretnénk megóvni, az erre járóktól pedig azt kérjük: legyenek figyelemmel s tekintettel ránk, és tartsák be a szabályokat.

A traffibox egy betontalapzatból méteres csövön kiálló, közepes méretű krémszínű fémdobozt jelent, amelynek felső részén kis ablak található. A közlekedők sebességét a benne lévő mobil traffipax méri. Hasonló berendezés egyébként már van például Zalaegerszegen és Nagykanizsán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában