Erkölcsi deficit és anyagi kár

2023.05.15. 16:30

Százezer forint bírság az ÉVE zsarolása miatt

"Felszólítom dr. Schauta Marcellt, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) képviselőjét, hogy fejezze be a Nagykanizsa és térsége önkormányzati társulás zsarolását és arra kérem, ne okozzon több kárt a városnak, sem anyagi, sem erkölcsi értelemben" – fogalmazott Balogh László polgármester hétfőn annak kapcsán, hogy a Magyar Államkincstár 100 ezer forintra büntette a várost azért, mert a kistérségi társulásnak a mai napig nincs elfogadott költségvetése.

Pásztor András

Balogh László polgármester: a város érdeke nem az, hogy feszültség legyen a társuláson belül

Fotó: Gergely Szilárd

– Ne szépítsük a dolgot, dr. Schauta Marcell megzsarolta a társulást, a költségvetés elfogadását ugyanis az ingatlanvagyon ingyenes használatba adásától tette függővé – fogalmazott Balogh László polgármester.

Mint ismeretes, az ÉVE nemrég visszahívta Balogh László polgármestert a társulás képviseletéből és helyette dr. Schauta Marcell önkormányzati képviselőt delegálta a társulási tanácsba. A képviselő mindjárt az első ülésen jelezte, hogy Nagykanizsa önkormányzata igényt tartana a társulás ingatlanvagyonára, azaz a társulás költözzön ki a Bajza utca 2. szám alatti ingatlanokból. Miután ezt az abszurd kérést a társulás napirendre sem vette, Schauta nem szavazta meg a társulás költségvetését.

– Schauta képviselő nincs tisztában azzal, mi a különbség a város és a saját frakciója érdekei között, a kettő ugyanis nem ugyanaz – hangsúlyozta Balogh László polgármester, aki hozzátette: a kistérségi társulás településeivel évtizedek óta zavartalan volt az együttműködés, sőt, több száz millió forintnyi pályázati támogatást sikerült elnyerni, melynek jelentős része Nagykanizsán hasznosult. Az ÉVE most ezt a partnerségi kapcsolatot akarja felrúgni azért, hogy megszerezze pár ingatlan ingyenes használatát és még attól sem riadnak vissza, hogy az erkölcsi deficiten túl anyagi kárt is okozzanak a városnak.

Balogh László polgármester végezetül üzent is dr. Schauta Marcell képviselőnek. Mint mondta: reméli, hogy a 100 ezer forintos bírságot saját tiszteletdíjából fizeti ki a képviselő és nem bújik a frakciója mögé, amely szemmel láthatólag csak a bomlasztásban érdekelt, legyen szó a kanizsai közgyűlésről, vagy egyéb önkormányzati együttműködésről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában