Felhívás

2023.05.22. 08:00

Nyári gyermekétkeztetés pályázat

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény, és a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján szünidei gyermekétkeztetés keretében ingyenes ebédet biztosít a szülő, törvényes képviselő kérelmére

ZH

Illusztráció

Forrás: pixabay.com

bölcsődés, azaz öt hónapos kortól a 18. életév betöltéséig a hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az alábbiak szerint:

 

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének lehetősége:

A szünidei étkezést igényelhetik a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek.

 

A szünidei gyermekétkeztetés biztosításának időtartama:

2023. június 21. és 2023. augusztus 18. (43 munkanap az iskolai nyári szünet ideje alatt)

 

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének helyszíne:

Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium

8900 Zalaegerszeg, Rákóczi Ferenc u. 49-53. (Az iskola étkezője)

 

A szünidei gyermekétkeztetés igénybevételének módja:

„Nyilatkozat a Gyvt.21/C. §-a szerinti szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez” elnevezésű nyomtatvány kitöltése, aláírva az ellátást igénylő szülő, más törvényes képviselő részéről.

 

A nyilatkozatok személyes leadásának határideje, címe: 2023. június 02. (péntek)

Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ

8900 Zalaegerszeg, Apáczai Csere János tér 5.

 

A szünidei gyermekétkeztetés biztosításának módja:

Azon gyermek számára, akik nem igénylik a nyári napközis tábori ellátást, azoknak a fent megjelölt időszak (2023. június 21. - 2023. augusztus 18.) kérelmezett munkanapjain van lehetőségük a déli meleg főétkezés helyben történő elfogyasztására 11-12 óra között. (Ha az étel helyben történő elfogyasztását a gyermek előre nem látható hiányzása, betegsége vagy egyéb ok akadályozza, a részére biztosított ételt a szülő elviheti!)

 

Mivel az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés biztosítása közpénzből történik, határozottan kérjük, hogy ha nem kívánja a megjelölt időpontok bármelyikében az étkezést igénybe venni, úgy azt feltétlenül mondja le az ingyenesen hívható zöldszámon (06-80-210-411, vagy a [email protected] elérhetőségen) az étkezést megelőző nap 08.30-ig, hogy ezzel elkerülhessük a közpénzek pazarlását!

 

Nyári napközis ellátásban történő részvétel:

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű, általános iskolás korú gyermekek részére is lehetőség van a nyári napközis tábori ellátás igénybevételére, melynek kedvezményes térítési díja: 500 Ft/gyermek/nap. (A nyári napközis tábori ellátás igénybevételére vonatkozó jelentkezési lapot a „Nyilatkozat a Gyvt.21/C. §-a szerinti szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéhez” elnevezésű nyomtatvánnyal együtt kérjük a fent megjelölt határidőig a Zalaegerszegi Család- és Gyermekjóléti Központ részére eljuttatni.)

 

Az étkezési térítési díj befizetése előre, az aktuális hét előtti szerdai napon 07.30 – 17.00 óráig történik az Apáczai Csere János Művelődési Központ földszintjén kijelölt pénzkezelő helyén. (8900 Zalaegerszeg, Apáczai Csere János tér 5.) Befizetés hiányában a hétfői étkeztetést nem tudjuk biztosítani.

Más esetben az étkezési térítési díjat mindig két munkanappal előbb kell befizetni a ZeGesz étkezési csoportjánál Zalaegerszeg, Kis u. 8. sz. alatt, szerda kivételével hétfőtől péntekig 07.00-08.30 óráig. (Megközelíthető: Zala Plaza felőli oldal, Kis utcai bölcsőde gazdasági bejárata előtti épület).

 

Tájékoztatom, hogy bölcsődés és óvodás korú gyermek részére a szünidei gyermekétkeztetés a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatti munkanapokon vehető igénybe. (A bölcsőde és az óvoda nyári zárva tartásáról az intézményekben kérhet felvilágosítást!)

 

Amennyiben rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeke/i részére a szünidei gyermekétkeztetést igénybe kívánja venni és gyermeke/i hátrányos, halmozottan hátrányos helyzete még nem került megállapításra, úgy ez irányú kérelmét Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális és Igazgatási Osztályán (Zalaegerszeg, Ady u. 15.) ügyfélfogadási időben terjesztheti elő (kedd, péntek: 8 – 12 óra, szerda, csütörtök: 13 – 16.30 óra).

 

Diétás étrend – az intézményi gyermekétkeztetéshez hasonlóan – szakorvosi igazolással alátámasztva igényelhető!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában