Hagyományteremtő céllal

2023.05.26. 14:15

Az Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres bemutatót tartott Lentiben

Nemrég tartották a Lenti Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskolában az Ádám Jenő-napot.

Korosa Titanilla

Frendné Oravecz Adrienne zenetanár, Németh Anna Margaréta, Fekete Janka hegedűn játszott

Fotó: Korosa Titanilla

Tavaly indították hagyományteremtő céllal a kezdeményezést, hogy minden év májusában megemlékeznek a névadóról.

Ezen a napon az általános iskolák alsó tagozatos tanulóinak hangszerbemutatót szerveztek, hogy megmutassák az alapfokú művészeti iskolában zajló képzéseket. Rákos Szilvia igazgató elmondta, ezzel is szeretnék a fiatal korosztály tagjait a művészetek felé terelni, érdeklődésük felkelteni a zene, a hangszerek iránt, továbbá emlékezetes élmény nyújtani.

A városi művelődési központban megtartott bemutatónapon mintegy 400 kisdiák vett részt a város két általános iskolájából, ahol a művészeti iskolában működő tanszakok közül többet is megismerhettek, felléptek a népi játék és néptáncos növendékek, illetve a hegedű, gitár, furulya, zongora, trombita, klarinét és kürt tanszakos tanulók. Az interaktív programot a zenét tanító tanárok koncertje zárja.

Rákos Szilvia hozzátette, a gyerekek jól érezték magukat, sikeres volt a program. Az érdeklődő gyerekek a művészeti iskolába május végéig iratkozhatnak be folyamatosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában