Főzőverseny, kiállítás

2023.05.27. 17:30

Gyermek-és falunap Lovásziban

Főzőverseny, kulturális program és kiállításmegnyitó is várta az érdeklődőket a falunapon, melyet összekapcsoltak a gyereknappal szombaton.

Korosa Titanilla

Lovászi gyerek kórusa

Fotó: Korosa Titanilla

A fiataloknak szóló programok már délelőtt elkezdődtek, a légvár és a népi játékok mellett zenés interaktív műsor és óriásbuborék show is szerepelt a felhozatalban. A felnőtteket a hímző- és gyöngyfűző szakkör kiállításának megnyitójára invitálták, de közben nagy érdeklődés kísérte a főzőversenyt is. Erre 13 csapat nevezett különféle étkekkel, készült például birkapörkölt, csülkös káposzta, pincepörkölt, csirkemell krumpliprószával, de volt csülkös bab is nokedlivel. A zsűrinek nehéz dolga volt, kitettek magukért a főzőcsapatok, végül a Jó szomszédok névre keresztelt társaság főztje nyerte el az első helyet.

b-j Kovács Ferenc, Cseresnyés Péter köszöntötték a főzőcsapatokat
Fotó: Korosa Titanilla

Az eredményhirdetés előtt Kovács Ferenc polgármester és Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a programon résztvevőket.

A délután folyamán helyi és vendég zenés fellépők, tánccsoportok szórakoztatták a közönséget, a sort a helyi gyerekek kórusa nyitotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában