Helyi közélet

2023.05.24. 11:00

Gondviselők napja a Mandulavirág otthonban

A Zalaegerszegen működő Mandulavirág Fogyatékossággal Élők Református Szeretetotthonában évek óta megrendezik a gondviselők napját, amelyet az anyák napjához időzítenek. Ekkor az otthon bentlakásos és nappali ellátásában élők közül azok is megköszöntik gondozóikat, őket segítő rokonaikat, akik ezt nem tehetik az édesanyjukkal.

Arany Horváth Zsuzsa

A hónapok óta tanult verseket, énekeket, táncokat nagy örömmel adták elő a fiatalok a közönségnek

Forrás: ZH

- Hónapok óta tanulták dolgozóink segítségével a fiatalok a verseket, énekeket, táncokat, s nagy örömmel adták elő május 19-én, pénteken a közönségnek, melynek soraiban ott ültek a hozzátartozók is - mondta portálunknak Szalainé Huber Andrea intézményvezető, aki 40 munkatársával dolgozik a gondozottak komfortosabb mindennapjaiért. Az otthonban 72 értelmi fogyatékos, látás- vagy mozgássérült embertársunk, illetve hozzátartozója kap segítséget a jobb életminőséghez. Az intézményt több zalai szervezet és vállalat is támogatja, de akad önkéntes is, aki naponta tart tornaórát a Mandulavirágban.

Az intézményt a Református Szeretetszolgálat tartja fenn, mely arra vállalkozott, hogy nappali ellátást nyújt hajléktalan személyek és elsősorban a saját otthonukban élő, harmadik életévüket betöltött, önkiszolgálásra részben képes vagy önellátásra nem képes, de felügyeletre szoruló fogyatékos, illetve autista személyek részére. 

Pillanatkép a rendezvényről

A nappali ellátást biztosító intézmény az ellátást igénybe vevők részére szociális, egészségi, mentális állapotuknak megfelelő, napi életritmust biztosító szolgáltatást nyújt, a helyi igényeknek megfelelő közösségi programokat szervez, valamint helyet biztosít a közösségi szervezésű programoknak, csoportoknak, biztosítja, hogy a szolgáltatás nyitott formában, az ellátotti kör és a lakosság által egyaránt elérhető módon működjön. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában