Fenntarthatóságról másképp - hallgatói konferencia a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

2023.05.24. 14:00

Lesz-e holnap? Milyen forró lesz a Föld?

Ma már nem az a kérdés, mint tíz évvel ezelőtt, hogy van-e klímaváltozás, s ha igen, ki vagy mi az oka. Hanem az, hogy képesek vagyunk-e tenni valamit, hogy legalább csak 1,5 Celsius-fokkal emelkedjen a Föld hőmérséklete, ne néggyel.

Arany Horváth Zsuzsa

Hallgatók és előadók: elöl Balázsné dr. Lendvai Marietta, dr. Antal Anita, Feldmájer Benjámin, dr. Joó István, mögöttük Koller Kata, Vida Kata, Skoda Gergő és Csizmár Máté

Fotó: Jóna István

Nemcsak a közeljövő képzett nemzedéke a felelős azért, hogy ne használjuk el magunkra a földi erőforrásokat, magyarán, hogy fenntartható módon elégítsük ki a jelen szükségleteit, hagyva valamit a jövőnek is. De a ma a felsőoktatásban tanulók már felelős elhivatottsággal készülnek arra, hogy az ESG elvei szerint dolgozzanak, éljenek. Az angol mozaikszót (környezetvédelem, társadalom, kormányzat) mindenütt használják, már csak az kell, hogy azt is tegyük, amiről beszélünk. Feldmájer Benjámin előadásából valók a fenti megállapítások, aki a Schneider Electric Zrt. fenntarthatósági vezetője szerdán a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában e témakörben tartott hallgatói konferencián beszélt a sürgető feladatokról, valamint a vállalata ez irányú stratégiájáról. A cég, mely világszerte százezer főt foglalkoztat, Magyarországon 2000 munkatárssal dolgozik, Zalaegerszegen két üzemmel van jelen a villamossági szektorban. Az energiagazdálkodás és az automatizálás digitális "felelőseként" a dekarbonizációt (fosszilis, szénalapú energiahordozókról való leválást) tartják az elsődleges célnak. 

Dr. Joó István mb dékánhelyettes megnyitóját tartja   
Fotó: Jóna István

A konferenciát dr. Joó István, a PE ZEK megbízott oktatási dékánhelyettese nyitotta meg, aki korábban maga is foglalkozott az ESG témakörével. A Balázsné dr. Lendvai Marietta főiskolai docens és dr. Antal Anita egyetemi docens által mentorált hallgatói előadásokból az aktuális fenntarthatósági trendeket, kihívásokat, lehetséges válaszokat ismerhette meg a közönség, többek között a szépségiparra, felelős befektetésekre, logisztikára, csomagolásra, üzletláncok fogyasztásösztönzésének következményeire fókuszálva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában