Lehet zöld a pünkösd

2023.05.24. 15:00

Egész napos program a nemzeti parkban

A már kialakult hagyományoknak megfelelően természetismereti programokkal és előadásokkal, valamint hosszabb-rövidebb távú tematikus túrákkal is várja pünkösdkor látogatóit az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság.

Gyuricza Ferenc

A szombatra (május 27.) tervezett program helyszíne – ugyancsak hagyományosan – a Szalafő-Pityerszeren található Őrségi Népi Műemlék­együttes lesz. 
A Zöld Pünkösd elnevezésű, egész napos rendezvénysorozat 9.30 órakor, egy magyar kutyafajtákról szóló előadással kezdődik, majd párhuzamos programok következnek: 15 kilométeres erdőismereti, illetve egy rövidebb, gyógynövény-ismereti túrára invitálják az érdeklődőket. 

Akik helyben maradnak, azok számára is lesznek szervezett programok, hiszen 11 órától a Pityerszeren tartott vadlovakat és bölényeket mutatják be az érdeklődőknek. A délelőtt folyamán szóba kerül a nádi farkasok világa is, 11.30-tól lepkevadászatot tartanak, de a népi műemlék­együttes egyes elemeinek korabeli funkcióit szintén ismertetik tárlatvezetések során a nemzeti park munkatársai. Ez utóbbi három programot a délután folyamán megismétlik. 
A nap folyamán mindemellett az Őrséghez kötődő kézműves és védjegyes kirakodó vásár, környezeti nevelési játék, az őrségi hagyományokat bemutató filmvetítés, valamint ismeretterjesztő előadások is várják még az érdeklődőket. 

A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, azokra az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság telefonszámán, valamint elektronikus levelezési címén jelentkezhetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában