A legnagyobb kanizsai küldöttséggel

2023.05.02. 15:30

A Piarista-iskolából két diákcsoport utazott a fővárosi pápalátogatásra

A csaknem 80 fős küldöttséget Böszörményi Géza atya, intézményvezető kísérte el az eseményre.

Benedek Bálint

A kanizsai piarista küldöttséget megérintette, hogy láthatta Ferenc pápát Fotó: Piarista-iskola

Mint oly sok hívő, a nagykanizsai Piarista-iskola diákjai számára is hatalmas élményt jelentett a Ferenc pápával való többszöri találkozás. Böszörményi Géza elmondta: a pápalátogatás kapcsán rendezte meg rendtartományuk a Piarista Ifjúsági Találkozót, amelyen a legnagyobb küldöttséggel a nagykanizsai iskola képviseltette magát Horváth Andrea és Fehér Katalin tanárnők kíséretével.

- Egy másik csoportunk kifejezetten a szombati ifjúsági találkozóra utazott fel Dósai Attila atya vezetésével - folytatta. - Az arénában már mintegy 70 nagykanizsai piarista diák és tíz pedagógus volt jelen. A tanárok és a 8/a osztályunk tagjai az első sorban ültek, így közvetlen közelről láthatták Ferenc pápát, amikor elhaladt a sorok között. Örömmel hallottuk a tanúságtevők között szegedi piarista diáktársunk, Krabót Bertalan szavait. A délelőtti, Szent Erzsébet-templomban tartott találkozón pedig Deák Jakab, budapesti iskolánk diákja adta elő Bach egy művét a Szentatyának. A vasárnapi Kossuth téri szentmisén egykori kollégánk, Vuk Veronika tanárnő olvasta fel a horvát nyelvű könyörgést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában