Városháza

2023.04.24. 08:00

Zöldhulladékgyűjtés a családi házaknál Zalaegerszegen

Tavaszi zöldhulladékgyűjtési akció zalaegerszegi családi házas ingatlanok részére. Az akció a városnak csak azon területein valósul meg, ahol a rendszeres, hetenkénti zöldhulladékgyűjtés is megoldott.

Zalai Hírlap

A zöldhulladék-elszállítás feltételei: a kötegelt zöldhulladékot csak igénybejelentést követően hozzuk el.

A zöldhulladék-elszállítást kérő ingatlantulajdonosoknak a városrészenként meghirdetett gyűjtési napra kell bejelenteni igényüket. A szolgáltató csak az igénybejelentést leadó ingatlanokat keresi fel, és csak a városrészenként meghirdetett napon kihelyezett hulladékokat szállítja el térítésmentesen! A zöldhulladékot az időpont-egyeztetéssel rendelkező átvételi napon reggel 7 óráig kell kihelyezni, kerítésen kívül, az úttest közelében, szállító járművel megközelíthető helyre. A fás szárú hulladékot (levágott gallyakat, ágakat, bokrokat), maximum 2 köbméternyit, maximum 2 méter hosszúságú, kötegelt állapotban hozzuk el. A falevelet és füvet, lágy szárú növényeket bezsákolva (nem big-bag zsákban) hozzuk el. Azon városrészeken, ahol a gyűjtési akció azonos napra esik a rendszeres zöldhulladék-­szállítással, ott ter­mészetesen a jelöléssel ellátott gyűjtőedény is kihelyezhető. A begyűjtött anyagokat komposztálják, ezért a gyűjtő­személyzet csak a teljesen tiszta zöldhulladékot veszi át, ennek tisztaságát a zsákok kiürítésekor ellenőrzik!

A zöldhulladék-szállítási igényeket a 92/900-036/5-ös menüpont alatti telefonszámon, honlapunkon: www.zkn.hu, illetve a [email protected] e-mail-címen lehet bejelenteni. Az igényeket a meghirdetett időpont előtti munkanap 12 óráig lehet leadni. 

Időpontok: 2023. május 2., kedd Botfa, Besenyő, Sugár utca; 2023. május 4., csütörtök Bazita, Becsali; 2023. május 8., hétfő Landorhegy, Egerszeghegyi út, Szívhegyi utca, Hóvirág utca (9.-ig); 2023. május 10., szerda Belváros; 2023. május 15., hétfő Vorhota, Erzsébethegy, Ola, Ebergényi utca, Nagycsarit utca; 2023. május 17., szerda Páterdomb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában