Városháza

2023.04.24. 08:00

Zalaegerszegi bérlakás, költségelven

Zalai Hírlap

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Szociális, Lakás és Egészségügyi Bizottsága p á l y á z a t o t h i r d e t az alábbi önkormányzati bérlakások KÖLTSÉGELVEN TÖRTÉNŐ LAKÁSBÉRBEADÁS útján történő hasznosítására. (A pályázat teljes szövege megtalálható a www.zalaegerszeg.hu oldalon.)

Megpályázható lakás_ Zalaegerszeg, Vásártér utca 19. Alapterület: 68 m2 - egyéb helyiségek: 2 szoba, konyha, étkező, kamra, fürdőszoba-WC; komfortos; fajlagos lakbér: 892 Ft/m2/hó;  havi lakbér: 60.656 Ft; A lakással kapcsolatos külön szolgáltatások számított költsége: (450 Ft/m2): 30.600; Lakbér és egyéb költségek összesen: 91.256 Ft.

A lakásról információ kérhető a LÉSZ Kft-től telefonon a 92/312-730-as számon.

A pályázat benyújtásának helye és határideje: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal SZOCIÁLIS ÉS IGAZGATÁSI OSZTÁLY, 8900 Zalaegerszeg, Ady Endre u. 15., 2023. április 27. (csütörtök).

Pályázatot nyújthat be az a személy, aki: 
1) Nem minősül szociálisan rászorulónak a 47/2021. (XI.24.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Lr.) 9. § (4) bekezdése alapján, mert
a) egy főre jutó jövedelme meghaladja
aa) egyszemélyes háztartás esetén: a nyugdíjminimum 550 %-át, azaz 156.750.- Ft-ot,
ab) többszemélyes háztartás esetén: a nyugdíjminimum 400 %-át, azaz 114.000.- Ft-ot,
b) vagyonának értéke meghaladja a helyi rendeletben meghatározott vagyoni értékhatárt

„Vagyontárgyak együttes forgalmi értéke a nyugdíjminimum összegének nyolcvanszorosát, (2023. évben a 2.280.000.- Ft-ot), vagy külön-külön számított forgalmi értéke, illetve összege a nyugdíjminimum összegének negyvenszeresét (2023. évben a 1.140.000.- Ft-ot).” 2) Pályázhat olyan személy is, aki szociálisan rászoruló személynek minősül, de az Lr. 4. § (6) bekezdésében meghatározott fizetőképességgel rendelkezik. (A fizetőképesség egy személyes háztartás esetében a nettó jövedelem 40%-a, többszemélyes háztartás esetében a nettó jövedelem 30%-a. A háztartás összes jövedelmét csökkenti az igazolt levonások összege.). 3) Zalaegerszeg város közigazgatási területén legalább 1 éve lakóhellyel, vagy legalább 3 éve tartózkodási hellyel rendelkezik.

A pályázat benyújtásának módja: a pályázatot írásban, a helyi rendeletben meghatározott formanyomtatványon, zárt borítékban, a „PÁLYÁZAT KÖLTSÉGELVŰ LAKÁSBÉRBEADÁSRA” jelige feltüntetésével kell benyújtani.

(A pályázati formanyomtatvány, továbbá a jövedelem- és vagyonnyilatkozat beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Szociális és Igazgatási Osztályán, illetve a hirdetés mellékleteként a www.zalaegerszeg.hu honlapról letölthető.)

A pályázathoz csatolni kell: - a jövedelemnyilatkozatot, valamint az abban feltüntetett jövedelmekről – a jövedelem típusának megfelelő – igazolást, vagy annak másolatát, - a vagyonnyilatkozatot. 

A bérlőkijelölés az alábbi szempontok együttes mérlegelésével történik: a) saját háztartásban kiskorú gyermek eltartásáról való gondoskodás, figyelembe véve a gyermekek számát, b) az egy főre eső havi átlagos nettó jövedelem, előnyt jelent a keresőtevékenységből származó jövedelem, c) szociális körülmények, egészségügyi helyzet, d) jelenlegi lakhatási körülmények.

A felsorolt szempontok azonossága esetén előnyt élvez, aki a leghosszabb időszakra – legalább egy évre, de legfeljebb öt évre – vállalja az általa fizetendő lakbérnek és a külön szolgáltatások számított költségének előre, egyösszegben történő megfizetését.

A bérlőkijelölés időtartama: az egyösszegű befizetés vállalásának ideje, de legalább egy, legfeljebb öt év. A kijelölt bérlő – a lakásbérleti szerződés megkötése előtt – óvadékot köteles fizetni. Az óvadék mértéke azonos az adott lakás lakbérének kétszeresével.

Információ kérhető: személyesen a Polgármesteri Hivatal Szociális és Igazgatási Osztályán (Ady Endre u. 15.), telefonon az 502-139,  502-140 számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában