Évtizedek óta hagyomány

2023.04.27. 14:15

Végzős középiskolásokat jutalmaztak sport és tanulmányi versenyeredményeikért

Évtizedek óta hagyomány, hogy a zalaegerszegi középiskolákban tanuló, kitűnő versenyeredményeket elérő végzős diákokat a tanév végén megjutalmazzák. A város közössége e módon tiszteleg a jövő nemzedék sport- és tanulmányi sikerei előtt. Csütörtökön 160 diák vehette át jutalmát Balaicz Zoltán polgármestertől, Kajári Attilától, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatójától, Szabó Károlytól és Vízlendvai Lászlótól, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárjától és főigazgatójától.

Arany Horváth Zsuzsa

A Kölcsey-gimnázium tanuló Borbély Petra veszi át az elismerést Kajári Attilától és Balaicz Zoltántól, a nézőtéren a sikereket elért középiskolások

Fotó: Pezzetta Umberto

A polgármester köszöntőjében felidézte 1997 tavaszát, amikor végzős gimnazistaként ült a nézőtéren, s nem gondolta, hogy egyszer neki lesz módja jutalmakat átadni. "Lehet, hogy itt ül köztetek a jövő polgármestere, de az biztos, hogy a ti nemzedéketek viszi tovább a mi álmainkat", fogalmazott a városvezető, s egyebek közt az optimista gondolkodásra intette a fiatalokat, mert ez az alapja annak, hogy az adódó nehézségeket leküzdjék, nem feladva céljaikat. Mindenkiben ott a tehetség, hangsúlyozta, annak kibontakoztatása a feladat, hogy tartalmas, értékes életet tudhassunk magunkénak.

Zalaegerszegen 2023-ban 306-an tesznek érettségit a tankerületi gimnáziumokban, 96-an a Mindszenty-iskolában, 533-an végeznek a technikumokban. A jutalmazó ünnepségen mindegyik zalaegerszegi középfokú iskola képviseltette magát országos versenyeken szerzett helyezések révén. A sportokat többek között a kosár, a kézilabda, a futsal, a tájékozódási futás, a tenisz, az atlétika, a strandröplabda és a tánc képviselte, a tantárgyakat pedig a matematika, a földrajz, a történelem, a biológia, a nyelvészet, az egészség, a honismeret és az az idegen nyelvek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában