TeSzedd! akció

2023.04.28. 10:45

Több százan szedték a szemetet Lentiben

Csütörtökön reggelre hirdette meg a város önkormányzata a közösségi hulladékgyűjtést a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz csatlakozva.

Korosa Titanilla

A „Napsugár” Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat munkatársai intézményük és a járási hivatal épülete körül gyűjtötték a szemetet, képünkön Cseke Lászlóné és Tánczosné Mánfai Csilla intézményvezető

Fotó: Korosa Titanilla

Reggel a rendezvénytéren, a gyülekezőponton Horváth László polgármester elmondta, hogy immár kilencedik alkalommal vesznek részt a településszépítési programban. 

– Mintegy 500 diák és közel 150 felnőtt csatlakozott az akcióhoz a helyi intézményekből, cégektől, civil szervezetektől – jelezte a polgármester. – A várost 20 területre osztottuk fel a beérkezett jelentkezések alapján, a résztvevő csoportok már ismerik a számukra kijelölt helyeket. Az akció 8.30-kor kezdődött és 14.30-ig tart. A rendezvény demonstráció is egyben, amellett, hogy a várost megtisztítjuk, felhívjuk a figyelmet a környezet tisztán tartásának fontosságára.

Orsós Brigitta és Horváthné Laki Brigitta a Petőfi úton, a parkolóban gyűjtötte a szemetet 
Fotó: Korosa Titanilla

Horváth László arról is tájékoztatta a résztvevőket, hogy a kommunális hulladékot gyűjtsék össze a kapott zsákokba, ne tegyenek bele például veszélyes hulladékot, kidobott akkumulátort, autógumit, majd a hulladékgyűjtő zsákokat az akció végeztével a kijelölt gyűjtőpontokról a hulladékkezelő cég munkatársai elszállítják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában