Civil szervezetek támogatása

2023.04.04. 11:00

Testületi ülést tartottak Zalalövőn

A korábbi időszakok gyakorlatának megfelelően 2023-ban is támogatni kívánja a helyi civil társadalom szereplőit Zalalövő város önkormányzata. A képviselő-testület a 2023. évi költségvetése tervezésekor hárommillió forintos keretösszeget különített el erre a célra.

Gyuricza Ferenc

Ez az összeg megegyezik az előző évivel, azt megelőzően azonban kisebb keretet tudtak felosztani a helyi civil szereplők között. Fontos változás ugyanakkor, hogy míg a megelőző években folyamatosan, a beérkező pályázatok függvényében igyekeztek a felmerülő igényeket teljesíteni, addig idén egy alkalommal, még a tavasz folyamán döntenének a teljes keret felosztásáról. Ezért az önkormányzat azt kéri az egyesületek és alapítványok tisztségviselőitől, hogy a megszokott módon legkésőbb április 20-ig nyújtsák be támogatási kérelmeiket.  

Ahogy a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elhangzott, a támogatás meghatározott programok lebonyolításának költségeire, működési célokra, de akár a civil szervezetek tulajdonában vagy használatában lévő ingatlanok felújítására is fordítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában