Nem éri meg ellenszegülni

2023.04.03. 17:30

Rendőrkutyás bemutató a nagyrécsei iskolában

A Dombhátról-dombhátra projekt keretében bűnmegelőzési programot tartottak hétfőn a nagyrécsei általános iskolában. A gyerekeknek Tislér Zoltán, Fűzvölgy körzeti megbízottja látványos rendőrkutyás bemutatót tartott.

Benedek Bálint

Tislér Zoltán kutyás rendőr, Fűzvölgy körzeti megbízottja tartott rendőrkutyás bemutatót hétfőn a Nagyrécsei-iskolában a Domhátról-domhátra projekt keretében az intézmény 160 tanulójának

Fotó: Szakony Attila

Az esemény az udvaron kezdődött a rendőrségi kutyás bemutatóval, ahol Tislér Zoltántól a tanulók részletes tájékoztatót hallhattak a rendőrebekről, azok munkafeladatairól és bevetési lehetőségeiről. Szó esett még a magyar kutyafajtákról, illetve Tislér Zoltán szemléltette, hogy mi történik, ha egy bűnöző rendőrkutyával találja magát szemben. Világossá vált: nem éri meg ellenszegülni, hiszen az eb ártalmatlanná teheti az elkövetőt.

A gyerekeket Pápa Henriett, az intézmény igazgatója köszöntötte. Elmondta: a rendőrök bűnmegelőzési előadást is tartottak a diákoknak. Különféle kvízjátékok és más, interaktív feladatok vártak a tanulókra, és egy izgalmas nyomozás részleteibe is bepillantást nyerhettek.

Laskai Béla polgármester is fontosnak érezte a projektet, hiszen, mint mondta, a gyerekekre is számos veszély leselkedik, amire jó időben felkészülni.

– A fiatalok mindene az internet, sok idejüket töltik a világhálón, és nagyon nem mindegy, milyen tartalmakkal találkoznak – fűzte hozzá. – Ezekről a káros hatásokról, s elkerülésükről is hallhattak tippeket a rendőröktől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában