Állami támogatással és önerővel

2023.04.06. 06:50

Megújult a faluház mellett található önkormányzati épület Kerkafalván

Kívül-belül megújult és több funkciót is kapott a kerkafalvai faluház mellett található önkormányzati épület.

Korosa Titanilla

A felújított épület előtt b-j: Hári József alpolgármester, Szatmáriné Takács Lívia önkormányzati képviselő, Vigh László, Takácsné Horváth Beáta önkormányzati képviselő, Nemes Kálmán, Mácsek Attila önkormányzati képviselő

Fotó: Korosa Titanilla

Szerdán avatták fel a több helyiséggel rendelkező építményt, melynek kihasználásáról Nemes Kálmán polgármester tájékoztatott. A település vezetője elmondta, a leromlott állapotú önkormányzati épület rendbetételére a Magyar falu program egyik kiírása biztosított közel 10 millió forint forrást. A pályázatot két évvel ezelőtt nyújtották be, azóta jelentősen megemelkedett az építőanyagok és a szakmunka ára, ezért az önkormányzat saját erőből még további 2,9 millió forinttal járult hozzá a munkálatok költségeihez.

– Három helyiséget alakítottunk ki az épületben: egy faházat, a középső részt tárolóként használjuk majd, illetve egy garázst, melyben a falubuszt tartjuk – sorolta Nemes Kálmán. – Található egy kisebb építmény is a felújított mellett, azt elbontjuk, és a tervek szerint kialakítunk itt egy, a felújítottéhoz hasonló tetőszerkezettel egy 15-20 négyzetméteres piacteret, kiülőt, egyik oldalán zárt résszel.

Megtekintette a felújított épületet Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos is, aki gratulált a fejlesztéshez és támogatásáról biztosította a települést, s méltatta a képviselő-testület előremutató tevékenységét.

A sajtótájékoztatón Nemes Kálmán a további tervekről is említést tett. Elmondta: pályáztak az országos fásítási programban, ám a tavaszi kiíráson nem nyertek, ezért ősszel újra próbálkoznak. Nagyobb feladatuk erre az évre az orvosi rendelő egykori épületének külső felújítása. A belső rész rendbetétele már megtörtént, azóta beköltöztették oda a települési könyvtárat.

– Célunk még, hogy a parkosítási munkákat is elvégezzük, az egyik temetőben az elöregedett fákat ki kell vágni és újakat ülteti – folytatta a polgármester. – A két temető felújítását már korábban elvégeztük, kisebb javítási munkák azonban lassan szükségessé válnak. Folyamatosan végezzük a külterületi utak megújítását, de a Csöde felé vezető szakasz rekonstrukciója is esedékes lenne, ami állami fenntartásban van. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában