Falubarát Egyesület

2023.04.03. 17:45

Környezetszépítő napot tartottak Csesztregen

A helyi Falubarát Egyesület szervezésében tartottak környezetszépítő napot szombaton a településen. A hulladékgyűjtés mellett húsvéti dekorációt is készítettek a résztvevők.

Korosa Titanilla

Tóthné Paragi Katalin foglalatoskodott a tojásfestéssel

Fotó: Korosa Titanilla

Tóth Szilárd, a Falubarát Egyesület vezetőségének tagja elmondta, hogy rendhagyó módon a korábban is rendszeresen megtartott tavaszi szemétszedési akciót kibővítették azzal, hogy a húsvéti ünnepre készülve díszeket készítettek, amelyeket a település több pontján helyeztek el. 

- Közel 40 helybelit sikerült megszólítani ezzel az eseménnyel, egyesületünk tagjai mellett másokat is, és nem csak felnőtteket, hanem gyerekeket, akiknek lehetőségük nyílt tojásfestésre - mondta. - Szervezetünk évek óta felvállalja az ilyen programok szervezését, és örömteli, hogy emelkedik a résztvevők létszáma, az elmúlt évben több új tagot köszönthettünk, így 50 fölötti már a taglétszám. 

Hozzátette, hogy a falu belterületének tisztán tartását az önkormányzat megoldja és az iskola is segít ebben, az egyesület a bevezető utak mentén végzi a takarítást. 

- Öt irányba indulunk el ilyenkor, és a falutábláktól több száz méteren át gyűjtjük be a hulladékot - folytatta. - Szükség van ezekre az akciókra, több tagunk aktív természetjáró, futó, akik jelzik, hogy sajnos van bőven szemét a falu tágabb környezetében, úgyhogy van mit tenni, igyekszünk ezt az állapotot megszüntetni. 

A húsvétváró szemétszedéshez közösségi készülődés is kapcsolódott hagyományteremtő szándékkal, hasonlóan az egyesület szervezésében megtartandó kemenceünnephez, a majálishoz vagy már lezajlott húshagyókeddi programhoz. Szerették volna a faluért tenni akarókat, valamint a fiatalokat, gyerekeket is megszólítani közösségépítő céllal, illetve, hogy közösen készítsenek húsvéti díszeket a közterekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában