Előadások, vetélkedők és szórakozás

2023.04.11. 17:30

Jövő héten rendezik a Fiatalok hetét Zalaegerszegen

Immáron tizedik alkalommal szervezik meg április 19-21. között a Zalaegerszegi Városi Diáknapok elnevezésű programsorozatát. Minderről és a hétfőn kezdődő Zalaegerszegi Egyetemi Napokról számoltak be a sajtó képviselőinek a városházán kedden délután.

Mozsár Eszter

A városi diákönkormányzat tagjai és az egyetemisták képviselői ismertették a jövő hét programjait. A város részéről Gecse Péter alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

Fotó: Pezzetta Umberto

Elöljáróban Gecse Péter alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, aki hangsúlyozta: fontos a közösség számára a város vonzerejének megerősítése, miközben folyamatosan meghallgatják a fiatalok véleményét, ötleteit.

Németh Gábor, a 2003-ban alakult Zalaegerszegi Egyetemisták Egyesületének elnöke, önkormányzati képviselő a ZEN programjait ismertette. Április 17-én, hétfőn délelőtt a PTE EK Zalaegerszegi Képzési Központjában, míg kedden és szerdán délelőtt a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központban lesznek érdekes és ismeretterjesztő előadások. Délutánonként közösségi főzésre, sportolásra, beszélgetésre, míg esténként hajnalig tartó bulira várják a hallgatókat.

Szabó Levente diákpolgármester a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat programjait sorolta: szerdán a szokásokhoz híven a városházi hatalomátvétellel indítanak, amit diákparlament és ünnepi közgyűlés követ. Április 20-án sportnapot szerveznek, s ugyancsak csütörtökön lesz a Játék a Biztonságért Középiskolás Bűnmegelőzési vetélkedő, aminek részleteiről Tóth László rendőr őrnagy, a ZMRFK Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője szólt. Idén elmarad a közkedvelt 24 órás Aludj máskor! vetélkedő, ám helyette új helyszínen, az Alsóerdei Sport- és Élményparkban lesz a dzsungel témáját feldolgozó városi diákverseny, mondta Flaisz Gergő, a társszervező Keresztury VMK igazgatója. Extrém rossz idő esetén a Mindszenty Sportközpontba vonul a hét csapat. Elhangzott továbbá, az egyetemisták szerdai főzőversenyén a ZVDÖK csapata is részt vesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában