Kiállítással és koncerttel ünnepeltek

2023.04.16. 16:00

Húszéves a Gellénházi Nők Egyesülete

Idén húszéves a Gellénházi Nők Egyesülete. A jubileumra újra összeállt a civil szervezet Orchidea kamarakórusa. Előttük Dobos Sándor és Zumbók-Jakobovics Nikoletta, valamint a helyi iskola tanulója, Pirzsók Patrícia adott komolyzenei koncertet szombaton a gellénházi művelődési házban.

Mozsár Eszter

A jubileumi tárlat egy részlete

Forrás: Mozsár Eszter

Jelenleg több mint félszáz tagja van az egyesületnek, többen Zalaegerszegről kapcsolódnak a szervezet életébe. A hölgyek és asszonyok leginkább a település kulturális életében vesznek részt, előadásokat szerveznek, színházba járnak, kreatív szakköröket tartanak, a környezetet megszépítő társadalmi munkákat, virágosítást vállalnak és karitatív tevékenységet folytatnak. Emellett kedvelt időtöltésük a csoportos kirándulás, az ünnepségen külön erre az alkalomra kinyomtatott térképen mutatták be, hogy mennyi látnivalót fedeztek fel a két évtized alatt. Jártak az ország összes megyéjében és a a környező országokban egyaránt.

Az ünnepség kezdete előtt Farkas Imréné polgármester, az egyesület tagja és Teublné Fitos Magdolna elnök
Fotós: Mozsár Eszter

Lapunk érdeklődésére Teublné Fitos Magdolna elnök elmondta, hogy öt éve vezeti az egyesületet, az alapító Vizlendvai Lászlóné, Rózsa halála után vette át a tisztséget. 2003-ban húszan alapították a nőklubot, majd 2008-ban váltak egyesületté. A rendezvényen megemlékeztek azokról a hölgyekről is, akik már nem lehettek velük. A nap végén baráti beszélgetésen elevenítették fel a legszebb pillanatokat, miközben megtekintették a kiállítást, ahol a tagok a szabadidejükben készített alkotásokat tárták a közönség elé. A válogatáson többek között festmények, gobelin képek, csipketerítők és kiegészítők, mandalák, selyemvirágok, kötött és horgolt alkotások kaptak helyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában