Formálódó japán kapcsolat

2023.04.20. 15:30

Hévíz és Annaka jövőbeni együttműködéséről egyeztettek

Partnertelepülési kapcsolat formálódik Hévíz és a japán Annaka között, amelynek delegációja nemrég látogatást tett a zalai fürdővárosban.

Péter B. Árpád

Formálódó japán kapcsolat. Középen Papp Gábor, jobbról Kepli József János, közöttük Kaneko Akiko

Fotó: ZH

Kaneko Akiko, a település képviselő-testületének tagja vezette a japán küldöttséget, amely a Gunma prefektúrabeli településről érkezett azzal a szándékkal, hogy együttműködési, vagy testvérvárosi kapcsolatot kezdeményezzen Hévízzel. A Papp Gábor polgármesterrel és Kepli József János alpolgármesterrel folytatott megbeszélésen a japán politikus elmondta: városuk mintegy 50 ezer lélekszámú, ami náluk viszonylag kicsinek számít.  

Kaneko Akiko arról is beszélt, Annakában és környékén számos gyógyforrás található, s erre alapozva sok gyógyszálló működik, fejlett egészségkultúrával. A település elkötelezetten támogatja a gyógyfürdők fejlesztését s az erre alapuló turizmust. A japán képviselő kijelentette: Hévíz világhírű gyógyhely, amelynek tapasztalataira, tudására számítanának a jövőben.

A találkozón a politikusok abban maradtak: további egyeztetéseket tartanak majd az együttműködési lehetőségek konkrét formájáról. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában