Készülődés

2023.04.03. 12:15

Gyermekprogramokkal várták a húsvétot Kerkabarabáson

A húsvéthoz közeledve tojásvadászatot és tojásfestést is szerveztek az elmúlt hétvégén a településen a gyerekeknek.

Korosa Titanilla

Feldíszítették a gyerekek a tojásfát

Fotó: Korosa Titanilla

Szombaton délután a kultúrházba várták az érdeklődőket, ahol Csrenkovicsné Balaicz Krisztina önkormányzati képviselőtől megtudtuk, hogy tavaly nagy sikere volt a hagyományteremtő céllal elindított húsvéti tojásvadászatnak, így idén is meghirdették a programot. Elmondta, hogy 34 gyermek él a faluban, akik 14 éven aluliak, elsősorban őket és szüleiket hívták meg a rendezvényre, de több nagyszülő jelezte, hogy a más településeken élő unokáik is szívesen részt vennének az eseményen. Az önkormányzat minden gyermeknek készített névre szóló húsvéti ajándékcsomagot, tele finomságokkal. A csomagokat, illetve a kultúrház udvarán elrejtett édességeket a gyerekek maguk kutatták fel a tojásvadászaton. A képviselő hozzátette, hogy ezzel is igyekeznek bővíteni a közösségi találkozások lehetőségét a településen. 

Az önkormányzat támogatásával, a helyi könyvtár és Kiss Józsefné könyvtáros jóvoltából pedig tojásokat díszíthettek a programon, melyek felkerültek a tojásfára, de haza is vihették ezeket a gyerekek. 

A települési könyvtár emellett napi nyitvatartással várja az olvasni vágyókat, de házhoz is viszik a könyveket igény esetén. Bár, mint azt Kiss Józsefné elmondta, a gyerekeket nehéz megszólítani, de azért próbálkoznak. Továbbá kiállításokat szervez a könyvtár, tavaly a régi időket bemutató fotótárlat nyílt, illetve kézművestermékeket láthatott közönség. A tervek szerint a helyiek kézimunkáit a továbbiakban is megmutatnák az érdeklődőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában