Beruházás

2023.04.03. 19:30

Folytatódik a csatornarekonstrukció Zalaegerszegen

Folytatódik a szennyvíz-hálózat rekonstrukciója, a munkálatokról hétfőn a Püspöki Grácián utcában tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Somlai Péter, Bali Zoltán, Balaicz Zoltán és Arnhoffer András a tájékoztatón

Fotó: Arany Gábor

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (KEHOP) nyert támogatást a város a víziközmű-hálózatok felújítására. Az 1,7 milliárd forintba kerülő munkálatok 28 helyszínt érintenek. Ezek egyike a Püspöki Grácián utca Jókai Mór és Arany János utca közötti szakasza, ahol a 35 évvel ezelőtt lefektetett betoncsatornát cserélik műanyagra, a munka 44,5 millió forintba kerül.

Bali Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője utalt rá, hogy a KEHOP-ban egyedüli önkormányzatként nyert támogatást Zalaegerszeg a Zalavízzel együttműködve. A munkálatok az ivóvízhálózat felújításával folytatódnak az Arany és Dózsa utca között, tette hozzá.

Bár 30 százalék önerőt igényel a víziközművek felújítása, ám ez elengedhetetlen a korszerű, biztonságos szolgáltatáshoz, mondta Arnhoffer András a Zalavíz Zrt elnök-vezérigazgatója.

Somlai Péter a polgármesteri hivatal közmű- és mélyépítő szakreferense azt emelte ki, hogy kihasználva a terep adottságait a csatorna eddigi szállítási irányát megfordítva gravitációsan biztosítják a szennyvizek összegyűjtését. A munkálatok a hónap végéig befejeződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában