Klímakirakós a HSMK-ban

2023.04.17. 18:30

Családi gazdálkodás, energetika és ökoturizmus

A Föld napja alkalmából április 22-én, szombaton 13 órakor a HSMK-ban a Soós Ernő Kutató és Fejlesztő Központ és Lesták Attila építész, energiatanúsító közös szervezésében Klíma kirakós - Állítsuk össze az egészséges környezet képét címmel szerveznek ingyenes rendezvényt.

Benedek Bálint

Illusztrcáió

Forrás: pixabay.com

A klímakirakós célja, hogy hiánypótló eseményként közösséget hozzon létre és válaszokat adjon a fenntarthatóság iránt érdeklődőknek. A számos területre kiterjedő előadások megalapozott – elméleti és gyakorlati - ismeretekkel látják el a hallgatóságot, utána pedig kerekasztal-beszélgetésre is lehetőséget biztosítanak.

 A 16 óráig tartó rendezvényen előadások követik egymást. A családi gazdálkodás témakörében Domborai Anett, a Valkonyai Porta és Pékműhely vezetője a vidéki létformáról beszél. Majd Németh Gábor István, a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központból az ivóvízkezeléssel kapcsolatban Nagykanizsa és az otthonok ivóvízellátásáról szól majd. Szintén a központból, a Megújuló Energiaforrások Kutatócsoport részéről dr. Zsiborács Henrik  a napelem-technológia jellemzőit gyűjti csokorba. Ezután Gál Sándor (Zalaerdő Zrt.) az erdőgazdálkodásról tart előadást, végül Pálmai Katalin (Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ) a környezettudatos országjárás fontosságára hívja fel a hallgatók figyelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában