A gyógyvíz bearanyozta a fürdőváros életét

2023.04.29. 17:34

A Zalakarosi Fürdő strandszezonjának nyitóünnepségét tartották szombaton

Az 59. alkalmon a létesítmény fejlesztéséről és az új, látványos attrakcióról is szó esett. Az eseményre Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is ellátogatott.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter , Novák Ferenc és Végh Andor az egyik medencében lévő új attrakciónál Fotó: Szakony Attila

A vendégeket Novák Ferenc polgármester köszöntötte. Beszédében kihangsúlyozta: mindig nagy öröm a Zalakarosi Fürdő strandjának megnyitója, amikor mindig visszaemlékeznek az elmúlt évtizedek történéseire. A gyógyhely megnyitása óta eltelt 58 év alatt közel 32 millióan látogattak el ebbe a fürdővárosba gyógyulni és pihenni. De szólt az elmúlt időszakok kihívásairól, megoldandó feladatokról és a város helyzetéről is.

- Az eltelt közel hatvan évben Zalakaros fehér aranya, vagyis a gyógyvíz bearanyozta a fürdőváros életét - folytatta. - A számok világánál maradva az idén pont 50 évvel ezelőtt vezették be az éjszakai fürdőzést, melyre Nagykanizsáról indítottak buszjáratokat. Vagy például 35 évvel ezelőtt, 1988-ban volt a fürdőlátogatási rekord: 891 ezer fővel.

Majd Végh Andor a fürdő vezérigazgatója lépett a mikrofonhoz. A polgármester gondolatához kapcsolódva elmondta: gyönyörű a múlt, amelyből táplálkozhatnak. Tizennégy hektárnyi zöld terület öleli körbe a több mint 25 medencét, ahol vízi világ, szaunák, csúszdák, gyermekmedencék, termál és gyógyvizes fürdők, élmények és gyógyulás vár az ide látogató vendégekre.

- Minden szezonnyitóra megújult erővel vetjük bele magunkat a munkálatokba - mesélte. - Indokolttá vált egyes medencéinkben a burkolt csere, melyhez 500 négyzetméternyi alapanyagot használtunk fel, több ezer négyzetméteren festési munkálatokat végeztünk. A park ötezer négyzetméteren új öntöző rendszerrel és gyeptakaróval gazdagodott. Új attrakciófejlesztéseket is megvalósítottunk, melyekkel az aktív kikapcsolódás lehetősége is biztosítottá vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában