Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2023.04.05. 12:30

A szeretetszolgálat odafigyel a közösségekre Oltárcon is

Nemrég Farkas Tibor, az Igricek Együttes vezetője, gitárosa, énekese a Jelenlét házban a település idős és fiatal közösségeit megismertette az énekelt versekkel.

Benedek Bálint

Farkas Tibor előadását minden gyermek érdeklődéssel hallgatta

Forrás: ZH

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleményéből kiderült: három éve, 2020 óta vesznek részt Oltárc életében. Az apró falu egyike az ország 300 legszegényebb településének, amelyekben a Jelenlét program elindult. Zala vármegyében jelenleg öt településen van jelen. A Felzárkózó települések nevű program elsősorban a gyermekekre fókuszál, az ő esélyeiket hivatott javítani, nélkülözéseiket csökkenteni, a gyermekszemészeti szűréstől a krízisintervencióig szerteágazó tevékenységek megvalósításával. Mindezt teszi úgy, hogy a falu teljes lakosságát átfogja.

A szeretetszolgálat által indított „Fókuszban a gyermek” projekt komplex részvételt ígér, az első 1000 nap kiemelt fontosságán túl is, ezért hangsúlyozottan igyekszik a köznevelési intézmények munkáját támogatni a felkarolt települések gyerekei érdekében. Oltárc óvodásai a bánokszentgyörgyi Pitypang óvodába járnak, ahol fontosnak tartják az együttnevelést, az eltérő körülmények közül jött fiatalok szociokulturális és/vagy ingerszegény környezetéből eredő hátrányainak csökkentését. Emellett különösen odafigyelnek a hátrányos helyzetű gyermekek integrált nevelésére, fejlesztésére 3 éves kortól egészen az iskolába lépésig. Ezt a folyamatot tudja a Máltai Szeretetszolgálat megerősíteni, támogatni, az eleve színvonalas szakmai munkához csatlakoztatni a saját és a társszervezetek együttműködésével megvalósuló programokat. Ahogy tette ezt Farkas Tibor nemrégiben, aki a megénekelt verseket mutatta be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában