Zalában tavaly hárman haltak meg munka közben

2023.04.27. 15:54

A munkahelyi balesetek áldozataira emlékeztek Zalaegerszegen

Munka közben többen sérülnek meg hazánkban, mint közlekedési balesetekben.

Arany Gábor

Mécseseket gyújtottak az áldozatok emlékére

Fotó: Arany Gábor

Ez a kevéssé ismert adat is elhangzott csütörtökön az egerszegi Dísz téren, ahol a munkahelyi balesetek áldozataira emlékeztek a kormányhivatal rendezvényén. Az elmúlt évben hazánkban 68 halálos végű munkahelyi baleset történt. A legveszélyesebbnek a fekete foglalkoztatásban élenjáró építőipar bizonyult 21 áldozattal. A mezőgazdaságban 9, a szállítmányozásban 8, a feldolgozóiparban 6, a kereskedelemben 5, a gépiparban 4 dolgozó vesztette életét. Zalában tavaly hárman haltak meg munka közben. Hazánkban tavaly 21.273 munkahelyi baleset következett be, ebből Zalában 446 történt. Összevetésként: személyi sérüléssel járó közlekedési balesetből tavaly 14.679 került be a statisztikába.

Az emléknap célja a megelőzés, hogy felhívja a figyelmet az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkakörülmények megteremtésének fontosságára, fogalmazott beszédében dr. Sifter Rózsa főispán.

A rendezvény zárásaként a résztvevők mécseseket gyújtottak a Dísz téren az áldozatok emlékére körben elhelyezett 68 pár munkavédelmi cipőnél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában