Beszerzés

2023.04.03. 18:30

A meglévő eszközök mellé kisteherautót is igényeltek a bánokszentgyörgyiek

Kisteherautóval gyarapodott az önkormányzat járműparkja, a közel 15 millió forintos járművet a magyar falu program keretében szerezhette be a település.

Pásztor András

Baumgartner László polgármester (balról) és Cseresnyés Péter képviselő az új kisteherautónál

Fotó: Szakony Attila

Baumgartner László polgármester elmondta: még tavaly nyújtottak be pályázatot a Magyar falu program keretében egy kisteherautó beszerzésére.

– A pályázatunk nyert is, ám a járműre közel egy évet kellett várni, a kisteherautó a közelmúltban érkezett meg – mondta a polgármester, aki hozzátette: az elmúlt időszakban számos eszközt és gépet, többek között fűnyíró kistraktort nyertek, ezek a közterületek rendben tartását segítik elő, így a kisteherautóval kiegészülve komplex módon tudják végezni feladataikat.

Az új járművet hétfőn Cseresnyés Péter, a térség parlamenti képviselője is megtekintette, s mint mondta: gratulál a bánokszentgyörgyieknek, hiszen az önkormányzat bizonyította az elmúlt időszakban, hogy jól használja ki a pályázati lehetőségeket.

– Megszokhattuk, hogy a Magyar falu program keretében általában utak, járdák vagy intézmények felújításához igényelnek forrást az önkormányzatok, de a helyiek inkább egy olyan járműhöz kértek támogatást, amit munkára tudnak fogni a település szépítése érdekében, ez pedig előremutató és támogatandó elképzelés – mondta a képviselő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában