Középiskolásokat várnak a keszthelyi zöld erőpróbára

2023.04.26. 09:00

A MATE Georgikon campusa a tehetséggondozás jegyében szervezi a versenyt

Zöld szív címmel középiskolás versenyt hirdet a MATE Georgikon campusa 9–13. évfolyamos, még nem érettségizett diákoknak.

Péter B. Árpád

Azok jelentkezésére is számítanak, akik a Georgikon téli nyílt napjain már megismerkedtek az intézménnyel

Fotó: Péter B. Árpád

Ezzel a természettudományok, a fenntartható fejlődés és a digitalizáció iránt érdeklődő fiatalokat szeretnék megszólítani, a tehetséggondozás jegyében. Az interaktív erőpróba előzetes felkészülést nem igényel, közölte az intézmény, hozzátéve: a feladatok a biológia, a természet- és környezetismeret, a környezetvédelem, az informatika és a programozás tudományterületről várhatók.

Az egész napos viadalt május 12-én, pénteken 10 órától rendezik a Georgikonon, kapcsolódva a hagyományos diáknapokhoz, valamint az első Keszthelyi Agrárturisztikai Találkozóhoz. Jelentkezni e hét pénteken 14 óráig lehet, az online adatlap kitöltésével.

A campus úgy tájékoztatott: 3-4 fős csapatokat vár, s egy intézményből akár több „egység” is jelentkezhet. A résztvevőknek különböző állomásokat kell felkeresniük a Georgikonon, ahol az agráregyetem tudományos munkásságához kapcsolódó interaktív bemutatók és gyakorlati feladatok várják őket.

A résztvevőket értékes nyeremények csábítják, s osztályoknak szóló díjakkal is készülnek a házigazdák. További információk a campus közösségi felületein olvashatók, amelyeken elérhető az a QR-kód is, amelyen keresztül jelentkezni lehet. A nevezésnek természetesen van hagyományosabb formája is: a link megtalálható a Georgikon oldalán lévő felhívásban.

 

Címkék#MATE#zöld

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában