Megköszönték az újságírók munkáját

2023.03.13. 14:02

Sajtóreggelit adott az önkormányzat Zalaegerszegen

A hagyományoknak megfelelően sajtóreggelit adott a zalaegerszegi önkormányzat hétfőn a Véndiófa étteremben.

Szabó Judit

Vigh László és Balaicz Zoltán a rendezvényen

Fotó: Pezzetta Umberto

A vendégeket, a helyi sajtó képviselőit Balaicz Zoltán polgármester üdvözölte, s köszönetet mondott a rendezvény hangulatának emeléséért a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesületnek, valamint Berkes Dániel énektanárnak és tanítványainak. A polgármester annak kapcsán, hogy a sajtóreggelit március 13-án rendezték, felidézte, hogy mi történt aznap 1848-ban.

- Március 13-án tört ki a bécsi forradalom, amely fontos előzménye volt a két nappal későbbi budapesti forradalomnak, ezen a napon mondott le Metternich kancellár, majd erre a hírre Apponyi György magyar udvari kancellár is – ismertette Balaicz Zoltán, hozzátéve, hogy szintén 1848. március 13-án fogadta el az Ellenzéki Kör a 12 pontot, s e napon írta meg Petőfi Sándor a Nemzeti dalt. 
1990 óta március 15. a szabad magyar sajtó napja, mondta a polgármester, s kiemelte: Zalaegerszeg mindenkori önkormányzata nagyon jó, szoros és korrekt kapcsolatban dolgozik évtizedek óta a helyi sajtóval, és köszönetet mondott ezért az újságíróknak. Bejelentette továbbá, hogy két nap múlva, március 15-én új helyi médiával gazdagodik a város, a Zalaegerszegi Televízió és Rádió elindít egy új honlapot, egy helyi hírportált.

 

Vigh László országgyűlési képviselő is köszöntötte az írott és elektronikus média képviselőit, és úgy fogalmazott: nincs olyan esemény, amit ne reálisan közvetítenének és úgy, ahogy szükségeltetik. Hozzátette: ez a világban nem mindenhol van így, s példaként az Ukrajnában zajló háborúról szóló, sokszor ellentmondásos híradásokat említette. Elmondta azt is, ő büszke a magyar sajtóra, amely kiemelkedik Európában, s hangsúlyozta: óriási jelentősége van annak  a saját munkájuk, Magyarország, a megye és Zalaegerszeg segítése szempontjából, hogy a sajtó hogyan dolgozik.

A rendezvény vendéglátással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában