Házhoz megy az ügyintézés

2023.03.17. 15:50

Bővülő kapacitással üzemel a kormányablakbusz Pacsán

A kormányhivatal közlése szerint áprilistól a pacsai városházán működött okmányiroda helyett a mobilizált kormányablak ügyfélszolgálat, vagyis a kormányablakbusz segítségével biztosítja majd az ügyintézés lehetőségét a helyi és a környékbeli lakosok számára a Zala Vármegyei Kormányhivatal.

ZH

Forrás: Feol.hu

A kormányablakbusz az április 3-ai héttől Pacsán – bővülő kapacitással – már hetente két napon, keddenként 3 óra és csütörtökönként 2,5 óra időtartamban áll az állampolgárok rendelkezésére.

A kormányablakbuszban olyan ügyek intézésére is lehetőség nyílik, melyekre az okmányirodában eddig nem volt mód.

A tájékoztatás szerint a kormányablakbusz által nyújtott szolgáltatások mellett igénybe vehetők a közeli kormányablakok, ezek előnye, hogy az okmányirodai ügyintézéssel szemben ezekben online időpontfoglalásra is lehetőség nyílik. Pacsa vonzáskörzetében 30 kilométeren belül 5 kormányablakban fogadnak ügyfeleket: Keszthelyen,  Hévízen, Zalakaroson, valamint Zalaegerszegen 2 helyszínen.  Ezenfelül a félórás autóúttal elérhető Nagykanizsán is állnak rendelkezésre.

Az ügyfélszolgálat racionalizálásában a földrajzi elhelyezkedés, a közeli kormányablakok elérhetősége és a folyamatosan csökkenő ügyfélszám is szerepet játszott, továbbá a pacsai okmányiroda üzemeltetési költsége a hasonló ügyfélforgalmat bonyolító kormányablakokhoz képest rendkívül magas volt – jelezte a kormányhivatal.  A lapunkhoz eljuttatott tájékoztatóban felhívják a figyelmet arra is, hogy a kormányablakokban, valamint a kormányablakbuszban elérhető ügyintézési lehetőségeken kívül érdemes élni az egyre bővülő online ügyintézéssel is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában