Természettudomány

2023.03.17. 17:30

Ezen a hétvégén zajlik a 30. Izsák Imre komplex tanulmányi verseny a Zrínyi-gimnáziumban

Harmincadik alkalommal rendezi meg ezen a hét végén az Izsák Imre Gyula komplex természettudományi versenyt a Zrínyi Miklós Gimnázium.

Arany Horváth Zsuzsa

Megkezdődött a fizikai példasor megoldása, előtérben Csóka Péter, a pécsi Janus Pannonius Gimnázium 11. osztályos tanulója

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A verseny az egykori egerszegi gimnazista, fizikus, csillagász nevét viseli. A 14 középiskolából érkezett diákokat pénteken Schneider János igazgató köszöntötte, majd megnyitotta az iskola emeleti aulájában berendezett Izsák Imre Gyula emléktárlatot. A tárlat tablóit Gál Regina, a gimnázium tanulója, korábban az Izsák Imre Általános Iskola növendéke készítette. A verseny történetéről az ötletgazda, Horváth Attila nyugalmazott igazgató szólt, jelezve, hogy a bírálók között dr. Lángi Zsolt egyetemi docens (Műszaki Egyetem) személyében egykori versenyzőt tisztelhetnek a tanulók.

Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az első versenyt Pap Zsombor nyerte, hallhatták a résztvevők, ő ma az Egyesült Államokban matematikus. Hozzátette, az Izsák-verseny résztvevői az OKTV-n rendre előkelő helyeket szereznek meg. A verseny kérdéseinek összeállítói között van dr. Bérces György, az ELTE fizikus professzora, aki jelenlétével is távlatot ad az ifjú versengőknek.

A komplex versenyen matematikai, fizikai és informatikai kérdéssort oldanak meg a tanulók, az eredményhirdetésre szombaton délelőtt kerül sor. A diákok a lebonyolítás részleteiről Kiss Zsolt igazgatóhelyettestől értesülhettek. Az eredményről később beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában