A Zalalövő és Környéke Lovas Sport Egyesület versenyzője volt

2023.03.03. 11:00

Elhunyt Lebics István fogathajtó

Méltósággal viselt, hosszú, súlyos betegség után csütörtök délután elhunyt Lebics István fogathajtó. A Zalalövő és Környéke Lovas Sport Egyesület versenyzőjét 62 éves korában érte a halál.

Gyuricza Ferenc

Lebics István a tavalyi zalalövői versenyen

Fotó: Gyuricza Ferenc

Lebics István a zalai lovassport megkerülhetetlen alakja s egyben egyik legsikeresebb versenyzője is volt. Az elmúlt években mind egyéniben, mind csapatversenyben CAN-C kategóriás kettesfogathajtó országos bajnoki címet szerzett, illetve volt egyéni fedeles bajnok is. Emellett többszörös Zala megyei bajnoki címmel is rendelkezett, s számtalan rangos versenyt nyert országszerte. Nevéhez köthető a Zalalövőn kialakított sötétmajori versenypálya megalapítása, mentorként, támogatóként pedig több olyan fogathajtó sportolói karrierjét segítette, aki jelenleg is aktív versenyző. A versenyzést súlyos betegsége ellenére sem adta fel, még 2022-ben is több alkalommal ért el dobogós helyezést.  

Lebics Istvánnal azonos napon, szintén súlyos, ám gyorsabb lefolyású betegségben hunyt el testvére, Radányiné Lebics Mária, a Zalalövő és Környéke Lovas Sport Egyesület elnöke, aki bár nem volt aktív versenyző, de hasonlóan sokat tett a zalai lovassport felvirágoztatásáért. Ő volt az egyik főszervezője a Zalalövőn megrendezett CAN-C kategóriás kettesfogathajtó országos bajnoki döntőnek, valamint az északnyugat-zalai kisvárosban az utóbbi években megszervezett további versenyeknek is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában