Az ékszerek is előtérbe kerültek

2023.03.30. 08:01

Divatnap a nagykanizsai Honvéd Kaszinóban (videó, galéria)

A Honvéd Kaszinó Hölgyklubja szerdán az intézmény tükörtermében tartotta hagyományos divatnapját. A programban szerepelt néprajzkutató előadása, szó esett az ékszerekről, ám az esemény fő attrakciója a divatbemutató volt. Az eseményre a vendéglátó klub mellett ellátogatott: a „Napfény” Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesülete, a Kórház klub, a Trend klub, valamint a Napraforgó klub.

Benedek Bálint

A divatbemutató egyik pillanata. A hölgyek a hétköznapi viseletet éppúgy bemutatták, mint a báli ruhákat

Fotó: Szakony Attila

A rendezvényt Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója nyitotta meg. Köszöntő­beszédében elmondta: az intézményük egyik emblematikus civil csoportja a 33 hölgyet tömörítő szervezet, mely népszerű programokkal színesíti a kaszinó repertoárját. Ilyen a divatnap, mely rendszerint valamilyen téma köré szerveződik, ami ezúttal az ékszerekre fókuszált. Az alkalmi kiállításon a valódi ékszerek és a bizsuk közötti különbségekre hívták fel az érdeklődők figyelmét, valamint a mellények divatját is kiemelték. Öröm, hogy Büki Pálné ekkora elán­nal dolgozik, s az itt hallott előadásokból sok új információhoz lehet hozzájutni.

– A tagjaink sok jó ötlettel rukkoltak elő az elmúlt húsz év során, a divatnap is ilyen – fogalmazott Büki Pálné, a hölgyklub vezetője. – Egyik, sajnos már elhunyt társunk, Sánta Gizella butikot vezetett, és kitalálta, hogy mutassuk be, miként öltöznek az idősek. A lánya folyamatosan segít bennünket, s támogatja a klubunkat, ha segítségre lenne szükségünk. Mindig valami újdonsággal gazdagítjuk a divatnapot, most az ékszerekre koncentráltunk, míg extra ruhadarabként a mellényt választottuk ki. Ennek történetéről és zalai kötődéseiről Gyanó Szilvia, a kanizsai Thúry György Múzeum néprajzos-főmuzeológusa tartott informatív előadást. Boldogok vagyunk, hogy a Kaszinó kitűnő partnerünk lett az évek során.

Büki Pálné hozzátette: fontos, hogy idős korban senki ne hagyja el magát. A korukhoz, az alkatukhoz, a lehetőségeikhez képest legyenek elegánsak. Az új trendek már nem érdeklik őket, viszont a harmónia megtalálása lényeges. Ezeket a hétköznapi viseleteket és báli ruhákat speciális divatbemutató keretében láthatták az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában