Öregbítik a megyeszékhely hírnevét

2023.03.17. 20:00

Állami kitüntetetteket köszöntöttek a városházán

A nemzeti ünnepekhez időzítve, így március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján adják át hazánkban a legmagasabb állami kitüntetéseket. Idén négy zalaegerszegi alkotó is a díjazottak között volt, őket pénteken délután a városházán köszöntötte Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő.

Arany Horváth Zsuzsa

Balaicz Zoltán, Szabolcs Péter, Tombi Lajos, Farkas Ferenc, Ekler Elemér és Vigh László

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A polgármester jelezte, a friss díjazottak példaként állhatnak a közösség minden tagja előtt, mivel az elmúlt évtizedekben kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak ahhoz, hogy mindenki büszke lehessen Zalaegerszeg városára, ahol az együttműködés, a közös örömök, a közösen megoldott gondok adják az összetartás alapját.   

Vigh László az egész vármegye nevében mondott köszönetet a díjazottaknak, akik egy egész élet példaértékű, a jövő nemzedékeket motiváló munkájával járultak hozzá mindahhoz, ami előreviszi a társadalmat.

A művészeti életben, a műszaki területen, a közéletben, a sportklub és a helyi média területén kifejtett munkájukért megbecsült emberek fogadták a gratulációt: Szabolcs Péter Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész, Zalaegerszeg díszpolgára Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át. A köszöntésen elmondta, amit ő csinál, az azonnal a közösségé lesz, hiszen a szobrok születésükkor közkinccsé válnak. Tombi Lajos vízépítő mérnök, a Zala Megyei Mérnöki Kamara volt titkára, Zalaegerszeg 1998-2010 közötti alpolgármestere,  Pro Urbe Díjasa a Magyar Arany Érdemkereszt tulajdonosa arról szólt, hogy a Kis-Balaton, a zalacsányi tó, a zalavári híd mind jel a zalai tájban, őrzi az ő munkáját, reméli, hogy a kitartó munka követőkre talál. Farkas Ferenc Zalaegerszegért Díjas szobrászművész, művésztanár, aki Munkácsy-díjban részesült, megköszönve a bizalmat, jelezte, a díj felelősséget és hatványozottabb elhivatottságot jelent számára. Ekler Elemér újságíró (egykor lapunk munkatársa is volt), a Zete 1920 Hagyományőrző Egyesület elnöke, a ZTE történetének kutatója, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetés birtokosa annak örült, hogy a díjakról döntők észrevették, vidéken is működik a média, s remélte, lesz folytatása, mert úgy véli, a vidék az ország gerince.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában