A Hősök Kertjében

2023.03.15. 11:00

A forradalomra emlékeztek Andráshidán

Március 14-én kedden délután három órakor hagyományosan harangszóval vette kezdetét az andráshidai ünnepi megemlékezés, mely az 1848-as forradalom és szabadságharc zalai eseményeit idézte fel a Gébárti úti Hősök Kertjében.

ZH

Forrás: Léder Anita

 A rendezvény szónoka Domján István, Andráshida településrész képviselője volt, a műsorban közreműködött a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület, az Öveges József Általános Iskola tanulóinak a csoportja, valamint az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület. A rendezvény védnöke és szervezője Andráshida Településrész Önkormányzata és a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ Andráshidai Művelődési Háza.

 

A szervezők a tisztelet koszorúit a Csillag László emlékművénél helyezték el. Csillag László honvéd százados  1824. április 19-én született az Andráshida melletti Bekeházán. Jogot végzett, a szabadelvű zalai ifjúság köréhez tartozott. 1848-ban a zalaegerszegi nemzetőrség, majd a 47. honvédzászlóalj tagja, végül századosa volt. 1998-ban emelt szobra Szabolcs Péter Munkácsy díjas szobrászművész alkotása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában